2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Hidegzuhany az Eurovision-on! Wolf Kati a 22. helyen végzett, Azerbajdzsán nyert

What About My Dreams című dalával a 22. pozicióban fejezte be az egész Európából érkezett közönségszavazatok alapján Wolf Kati az Eurovíziós Dalversenyt.

Az először 1956-ban megrendezett Eurovíziós Dalverseny idei, Düsseldorban rendezett vetélkedésén a Magyarországot képviselő Wolf Kati a 22. helyet szerezte meg.

Az első Ell és Nikki lett Azerbajdzsánból.

A tavalyi X-faktorban feltűnt, itthon óriási népszerűségnek örvendő Wolf Kati a kedd este tartott elődöntőn jutott a döntőbe, ahol tizenkilencen versenyeztek.

Az elődöntőből bejutott tíz előadó ugyanazt a dalát énekelte el ugyanúgy, így Kati újra előadta What About My Dreams című számát (a sorsolásnak megfelelően ötödikként).

Ahogy gyorsbeszámolónkban írtuk „Öröm volt látni új, nemzeti kabalánk csillogó szemét, a magabiztos kisugárzást és a mély alázatot.”

 

A helyezéseket az európai nézők szavazatai alapján állították össze; az egyes országok lakói saját versenyzőjükre nem szavazhattak. A beérkezett sms-ek és hívások alapján osztottak pontokat (1-től 12-ig, kivéve 9, 11) országonként az első tíz helyezettnek.

Mi a franciáktól, az osztrákoktól és az azeriektől 2-2, az ukránoktól 4-et, az izlandiaktól és a svédektől 5-5 pontot. A spanyaoloktól 6, a románoktól 7, a szerbektől 8, a finnektől 12 érkezett

Összesen így 53 pontot szerzett; Azerbajdzsán 219-cel nyert, a második helyezett a korábban utolsónak gondolt Olaszország lett 189 ponttal, a harmadik pedig Svédország 185 ponttal.

Az 56. Eurovíziós Dalfesztivált az észak-rajna-vesztfáliai főváros stadionjában, az Esprit Arenában rendezték. A versenyen 43 ország vett rész, közülük – a két elődöntő után – 25 ország versenyzői vehettek részt a döntőben, amelyet becslések szerint csaknem 60 európai és tengerentúli országból több mint 120 millió televíziós néző követte figyelemmel.

Magyar versenyző utoljára 2007-ben szerepelt a fesztivál döntőjében. Rúzsa Magdi akkor a 9. helyen végzett, – írja a zene.hu.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek