2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Gyilkosságok nyomában

A Nem versz át című thriller napjaink egyik legnépszerűbb krimiírójának, Harlan Cobennek a legújabb regénye. A szerző a hazai olvasók számára elsősorban a Myron Bolitar-sorozatról lehet ismert. Coben regényeit világszerte számtalan nyelvre fordították már le, és közel ötmilliós példányszámban keltek már el; nyolc egymást követő regénye tört a New York Times bestsellerlistájának élére.

A cselekmény szerint Maya Burkett, repülőoktató férje gyilkosság áldozatául esik, ráadásul a gyilkos fegyver megegyezik azzal, amellyel néhány hónappal korábban nővére életét is kioltották. Maya, nem sokkal a tragédia után rendkívüli dologra lesz figyelmes a bébimonitorján: a halott férjét látja megjelenni, és kislányukkal játszani. Elhatározza, hogy megpróbál az eset végére járni, ám kénytelen azzal szembesülni, hogy a szálak múltjának sötét titkaihoz vezetnek vissza… A regény során Maya fényt derít a gyilkosságok közötti kapcsolatra, a bűncselekmény indítékára, valamint arra, hogy kinek állt érdekében mindez.

A főszereplő, Maya egy nem hétköznapi női karakter; sok esetben saját szerepével is csak nehézségek árán azonosul. Maya repülőoktató, amely már önmagában eltér a megszokott női szerepektől. Valószínűleg az olvasókat is meg fogja osztani majd e karakter, csakúgy, mint a regény más jellemzői; a többi karakter, a regény cselekményvezetése és a hangvétele is eltér a Cobentől megszokottól. Kétségkívül a fordító is szerepet játszik a regény stílusának alakításában; mindazoknak, akik már sok Coben-fordítást olvastak feltűnhetnek a különbségek.

Maya kénytelen szembe nézni a múltja sötét titkaival, s ha mindez még nem lenne elég, férjével kapcsolatban is olyan dolgokról szerez tudomást, melyeket álmában sem gondolt volna. Az olvasó előtt is fokozatosan derül fény a regénybeli rejtélyekre, hiszen Coben mesterien építi fel olvasójában a feszült várakozást; mindezt figyelembe véve nem meglepő, hogy az olvasó számára rendkívül nehéz lesz letenni a könyvet mindaddig, amíg be nem fejezi az olvasást.

Bátran vegyék kezükbe Coben új könyvét a krimi és thriller műfaj kedvelői, valamint mindazok, akik egy izgalmas, feszültséggel teli, lerakhatatlan olvasmányt keresnek. A Nem versz át nem egy könyvsorozat része, így olvasása kiváló alapját képezheti az íróval való megismerkedésére a szerzőt eddig hallomásból ismerő olvasók számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…