2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Gyilkosság és eltűnt gyermek

Lesley Pearse regényei világszerte ismertek; e szerző Anglia egyik legnépszerűbb írója, aki több mint két évtizede bűvöli el rajongóit könyveivel, melyek eddig több mint tízmillió példányban keltek már el világszerte. E szerző olvasóit rendszerint a 19. századba kalauzolja el lebilincselő módon, főhősei erőteljes női karakterek, akik kitartóan küzdenek a boldogságukért és az igazukért. A múlt nyomában című regénye a második világháború utáni Angliában játszódik, így az izgalmas cselekmény mellett a szerző korhű képet fest a háború pusztításának következményeiből kilábalni próbáló országról.

A regény kezdetekor 1953-at írunk, Anglia II. Erzsébet koronázását ünnepli. Az édesapja somerseti vegyesboltjában dolgozó, húszas éveiben járó Molly Heywoodnak azonban az ünneplés helyett teljesen máson jár az esze; a lány maga mögött hagyva az ünneplő tömeget, a barátnője házába siet, ahol szörnyű dologgal szembesül: barátnőjét, Cassie-t meggyilkolták, Cassie kislánya pedig nyomtalanul eltűnt. Az ügy hiába részesül kiemelt sajtóérdeklődésben, mégsem sikerül a rejtélyre magyarázatot találni, mi több, Cassie múltját is homály övezi.

Molly számára egyetlen nyom jelenthet megoldást: Cassie Londonból kapott egy levelet, mely elvezethet a családjához. Cassie életével kapcsolatban számos kérdés merül fel, hiszen nem tudni, hogy csupán a lányával éltek-e kettesben, hogy miért nem beszélt sosem magáról, továbbá azt sem, hogy kinek volt indítéka a gyilkossághoz és a kislány eltüntetéséhez. Molly mindent feltesz azért, hogy megtalálja a kislányt, így Londonba költözik. Keserűen tapasztalja, hogy mennyire nehéz egy vidéki lány számára a nagyvárosban boldogulni, sőt, minél közelebb kerül az igazsághoz, annál inkább veszélybe kerül az élete.

Leslie Pearse ezúttal is egy lendületes, rendkívül fordulatos regénnyel örvendezteti meg a régi rajongóit és az új olvasóit egyaránt. Molly személyében egy mód felett szimpatikus és szerethető karaktert ismerhet meg az olvasó, akiben a tragédia láttán felébred a határozott és céltudatos nő, és az erőteljes igazságérzet. Molly a nehézségek ellenére számos pozitív élménnyel is gazdagodik Londonban, így új barátokra lel és a szerelem is rátalál. Pearse élethű leírásainak köszönhetően könnyűszerrel megelevenedik az ötvenes évek Londonja, továbbá a kor társadalmi problémái is tovább fűszerezik a történetet.

Mindazok számára, akik még nem olvastak korábban e szerzőtől, A múlt nyomában kiváló regény lehet az író stílusával való megismerkedéshez. Pearse meglehetősen rutinos szerző, hiszen ez immár a huszonharmadik regénye. A regény meglehetősen nagy terjedelmű, így jó hír lehet a szerző rajongóinak, hogy néhány tartalmas órát köszönhetnek majd Pearse fordulatainak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek