2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Bolygóközi katonai sci-fi

A Németországban született és nevelkedett, jelenleg New Hampshire-ben élő Marko Kloost a Frontvonalak című sci-fije egy csapásra ismertté tette a műfaj rajongói körében.

Gyermekei nevelése közben elsősorban reggelente és esténként volt ideje regényével foglalkozni, majd a kiadóknál való több éves sikertelen próbálkozás után úgy döntött, hogy önmaga jelenteti meg regényét; ez kétségtelenül jó döntésnek bizonyult, hiszen azóta a sorozat további részei is megjelentek.

A Frontvonalakban a Föld nem egy idilli helyként jelenik meg; az emberek nyomorognak, rossz életkörülmények között tengődnek, a túlnépesedés komoly problémát jelent. Csupán a gazdagok, szerencsések, valamint a katonák engedhetik meg maguknak, hogy egy távoli bolygóra költözzenek. Andrew Grayson épp olyan lenne, mint bárki más, ám egy dolog mindenképp megkülönbözteti őt a többségtől: változtatni akar az életén; ki akar törni a nyomorból, ezért úgy dönt, hogy katona lesz, ám űrutazása során nem várt élményekkel gazdagodik.

A Frontvonalakban erőteljesen érződik a szerző katonai múltja, így mindazok, akiket ez a világ vonz, különösen élvezni fogják a regényt. A Frontvonalak dinamikus cselekménye könnyen beszippantja olvasóját; Kloos regénye garantálja a több száz oldalon át tartó szórakozást és kellemes olvasási élményt . Annak ellenére, hogy a regény nem mutat sok újdonságot a sci-fi rajongóinak, van benne valami különleges, ami lebilincselővé teszi azt.

Az olvasók végigkísérhetik Graysont a katonai kiképzéstől kezdve egészen a bevetésig. A könyv eleje, a katonai kiképzés része kissé lassan indul be, ám utána egyre jobban felpörögnek az események. Kloos rendkívül élethű leírásokkal kápráztatja el olvasóit; nem nehéz észrevenni, hogy személyes tapasztalata van a témakörrel kapcsolatban. Az izgalmas cselekményt Kloos néhány csavarral teszi még fordulatosabbá.

A Frontvonalakat bátran vegyék kezükbe mindazok, akik egy akciódús, izgalmas sci-fire vágynak, valamint a műfaj egyik új írójával szeretnének megismerkedni. Kloos regénye kiválóan szórakoztat, garantálva az önfeledt kikapcsolódást olvasói számára. A sorozat első részében a szerző egy izgalmas univerzum alapjait fekteti le; remélhetőleg, hamarosan megjelenik a magyarul is a regény folytatása, melyben ezt a különleges világot kibontakozhatni láthatjuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…