2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Béke vagy a testvéred élete?

Jeff Abbott regényeit már számos nyelvre fordították le, és könyvei több országban törtek az olvasási listák élére.

Ha mindez nem lenne elég, Abbott sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy jelenleg három regénye áll megfilmesítés alatt, közülük egy, az Adrenalin a népszerű Sam Capra-sorozat kezdőkötete. A szerző sokak számára a Sam Capra-sorozat mellett a Whit-Moseley thrillekről lehet ismert hazánkban. Abbott a kortárs krimiirodalom egyik legjelentősebb szerzője, már több alkalommal jelölték Edgar-díjra eddigi pályafutása során.

Az Öntörvény a Sam Capra-sorozat ötödik része, mely során az ex-CIA-s Sam hat éve halottnak hitt testvére, Danny után kezd nyomozásba. Néhány jel megerősíti Samet abban, hogy bátyja életben van, így nekifog a körülmények feltárásának. Mindeközben kideríti, hogy bátyja feladata KGB-s körök megbízásából, az orosz elnök Amerikában történő meggyilkolása. Sam és társa, Mila feladata, hogy ezt megakadályozzák; céljuk Danny életének megmentése és a háború megelőzése.

Abbott regénye ott veszi fel a fonalat, ahol az előző regényének függő végével megszakadt a történet. Egy érdekes helyzetet mutat be könyvében; a megszokott felállást, amely a jófiú üldözi a rosszfiút, azzal fűszerezi, hogy ezúttal e két karaktert testvéri viszony fűzi egymáshoz. Mindezt úgy mutatja be, hogy közben olvasóját a kémek világába kalauzolja el, egy percet nem hagyva arra, hogy az olvasás akár a pillanat töredékére is unalomba fulladjon. Olvasás során az orosz oligarchák világáról is hiteles képet kaphatunk; megkérdőjelezhetetlen, hogy Abbott alaposan utánajárt a témának regénye megírásához.

Az Öntörvény egy pörgős cselekményű, izgalmas és fordulatos olvasmány, mely számtalan alkalommal képes olvasójának meglepetéseket okozni. Abbott egyik védjegye a többdimenziós karakterei; a szerző ebből a szempontból sem okoz csalódást, hiszen lebilincselő regényének színvonalát tovább emelik az összetett és érdekes karakterek, melyek garantált, hogy nem hagyják hidegen az olvasót.

A sorozat folytatására még várni kell, de az biztos, hogy az Öntörvényben felvetett kérdések alapján egy rendkívül izgalmasnak ígérkező regényt vehetnek majd kezükbe a rajongók. Mindazok számára, akik még nem olvasták a Sam Capra-sorozat egy kötetét sem, jó hír, hogy az Öntörvény önmagában is megállja a helyét, így bátran belekezdhetnek mindazok, akiknek felkeltette érdeklődését a cselekmény, de nem olvasták a sorozat korábbi köteteit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…