2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Barker várva-várt legújabb horrorja

Az angol Clive Barker elsősorban horrorok és fantasy-regények szerzőjeként ismert, ám már több alkalommal is tevékenykedett filmrendezőként és forgatókönyvíróként is.

Saját bevallása szerint stílusát többek között Poe munkássága is befolyásolta; Barkert már pályafutása kezdetén rabul ejtette a horror műfaja. A szerző legújabb regénye 2015-ben jelent meg és A vér evangéliuma címet viseli; a könyv publikációját nagy várakozás előzte meg, hiszen Barker már évek óta célozgatott arra, hogy mi lesz várható a legújabb regényében.

A cselekmény szerint, valaki a Föld számos részén meggyilkolja a legtehetségesebb varázslókat. Egy szertartás keretében többen megpróbálkoznak az egyik áldozat feltámasztásával, ám ennek rossz vége lesz… Mindeközben Harry D’Amour magánnyomozót megbízza a halottlátó barátnője, hogy tűntesse el a nyomokat egy nem rég meghalt férfi otthonából, ám Harry nem azt találja a helyszínen, amire számított…

Barker regényének középpontjában a Jó és a Rossz küzdelme áll, így Barker elkalauzolja az olvasókat a pokolba is. Azok, akik kezükbe veszik a regényt, nem árt, ha tisztában vannak, hogy A vér evangéliuma meglehetősen nagy dózisban tartalmaz erőszakot, ám ez feltétlenül szükséges a könyv hangulatvilágának hiteles ábrázolásához. Barker mesterien építi fel az feszültséget; a regény nem hagyja majd nyugodni olvasóit akkor sem, ha néhány órára félre teszik azt.

Barkernek ez az első regénye 2007 óta, ám aki attól tart, hogy az író legújabb munkája csalódást fog okozni a több éves kihagyás miatt, alighanem téved: A vér evangéliuma kellő brutalitást, horrorisztikus elemet, alapos karakterábrázolást tartogat, sőt  is az alapvetően sötét hangulatú regénynek azért megvan a maga sajátos humora is.

A vér evangéliuma ajánlott minden horror- és Barker-rajongónak, valamint mindazoknak, akik érdeklődnek a horror és fantasy műfaja iránt, hiszen A vér evangéliumában e kettő keveredik. Az új regény stílusban eltér Barker megelőző regényeitől, így érdekességként is szolgálhat azoknak, akik már olvastak könyvet a szerzőtől, sőt valószínűleg örömükre szolgál majd, hogy néhány a korábbi regényekből már ismert karaktert viszontláthatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…