2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Aranyérmes a PAPPA PIA

Elsőként nyitott a magyar zenés film a mozis toplistán.
A PAPPA PIA (már a mozikban) az első héten robbantotta a mozis nézettségi toplistákat. A hétvégén több mint 70 000-en látogattak el a hazai mozikba, hogy elsők között nézhessék meg a magyar zenés vígjátékot, így a film a nyár egyik szenzációja lett.

Augusztus 15-én került a mozikba a nyár zenés vígjátéka, a PAPPA PIA. A családi mozi minden várakozást felülmúlt: már az első nap több mint tízezren vettek jegyet a Szabó Kimmel Tamás és Stohl András főszereplésével készült filmre, és a siker azóta is töretlen. Számos moziban már premier napon teltházas vetítések voltak, valamint több kertmoziból is sok rajongó kiszorult, mert elfogytak a helyjegyek. A social média oldalaknak köszönhetően mindenki megoszthatja véleményét a nyár magyar filmje kapcsán; és a közönség kommentjei alapján a nézők odavannak a PAPPA PIÁ-ért. Szinte mindenki dalolva távozott a moziteremből a vetítés után.  Minden korosztály megtalálta a PAPPA PIA-ban kedvenc dalait, szereplőit, poénjait.
A PAPPA PIA a nyár magyar filmje, amelyben musical betétként szólalnak meg a 70-es, 80-as, 90-es évek legnagyobb slágerei. A film alkotói azonban nem az egy az egyben az eredeti dalokat hagyták meg a filmben: a kortárs fül igényeire hangszerelték a legnagyobb magyar zenéket, melyek ennek köszönhetően úgy illeszkednek a film sztorijába, mintha pontosan ide írták volna őket. Többek között olyan nagy slágerek csendülnek fel a moziban, mint a Gyere táncolj, Hadd főzzek ma magamnak, Nem leszek a játékszered, 220 felett, Induljon a banzáj, Ma éjjel táncolnék, Zene nélkül mit érek én, Darabokra törted a szívem, vagy a Dunaparti csónakházban. A film rendezője Csupó Gábor, a legfontosabb szerepekben pedig olyan hazai sztárokat láthatnak a nézők, mint Szabó Kimmel Tamás, Ostorházi Bernadett, Kováts Vera, Dobó Kata, Stohl András, Nagy Feró, Miller Dávid vagy Szabó Simon.
A legnagyobb magyar slágerek mellett új dalok is felcsendülnek a filmben: a Minden nap nyár és a PAPPA PIA dal is belopta magát a hallgatók szívébe az elmúlt hetekben, tegnaptól pedig a mozivásznon is átérezhetik a nézők a csónakházi bulik hangulatát. A frissen hangszerelt zenék és a filmhez írt új dallamok a fiatalabb és az idősebb korosztályt is bevonzzák a mozikba. A PAPPA PIA így igazi családi film, amely minden generáció számára felhőtlen szórakozást és kikapcsolódást ígér.


A Pappa Pia filmről:

Papi (Nagy Feró) a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy (Stohl András) most ezt is elvenné tőle, hogy egy buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, Tomitól (Szabó Kimmel Tamás). A srác legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb – és habozás nélkül hívja a haverjait.
A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival meg bombázó, de jéghideg alvezérével, és megkísérli a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget.
A kedvük jó, az esélyeik rosszak – de ha egy romantikus vígjátékban mindenki zenész és/vagy szerelmes, akkor bármi megtörténhet. És addig is szól néhány ismerős, mégis egészen átalakult sláger…

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek