2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Anatómia: premier és közönségtalálkozó Miskolcon

Borsodban forgatott filmet Zoran Tairović szerb rendező, festő két évvel ezelőtt, az elkészült alkotást december 12-én mutatják be a megyeszékhelyen.

Zoran Tairović már nem ismeretlen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, hiszen évek óta támogatója Bódvalenkének, a freskófestészetből és a Sárkányünnepből is kivette a részét.  
Két éve úgy határozott, hogy művészfilmet is forgat Magyarországon, amelyhez Miskolcon keresett segítőket. A színészek a miskolci Romano Theatro társulatából kerültek ki, a forgatási munkálatokhoz és a helyszín kiválasztásához pedig a Vajtó Produkció munkatársait kérte fel. A film elkészítése nemzetközire sikerült abban a vonatkozásban is, hogy részt vállaltak a munkálatokban a belgrádi egyetem diákjai és professzorai is.
A forgatás nagyrészt Miskolcon, emellett Bódvalenkén zajlott, a vágási és utómunkálatokat követően pedig Szerbiában már közönség elé került a Cas anatomije, vagyis Anatómia című alkotás.
A magyarországi, közönségtalálkozóval egybekötött bemutatót december 12-én, 15 órától tartják a Művészetek Háza Uránia termében, ahol az alkotók is jelen lesznek.
„Nagy öröm, hogy bemutathatjuk Tairović alkotását, hiszen célunk, hogy az ilyen és ehhez hasonló művész és art filmeket eljuttassuk az értő közönséghez, a bemutató után pedig lehetőség lesz az alkotóktól kérdezni, a film megnézése kapcsán szerezett élményekről beszélgetni” – hangsúlyozta Bíró Tibor, az art mozit üzemeltető Cine-Mis Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a Vajtó Produkcióval nem ez az első közös munka, hiszen pár hónapja az Argó 2 bemutatóját is együtt szervezték.
A vetítés ingyenes, jegyek azonban korlátozott számban állnak rendelkezésre, így regisztráció szükséges, amelyet a Cine-Mis jegypénztárában lehet megtenni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek