2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Amerikában „pancser a police”

Az USA-ban már hatalmas sikert aratott akcióvígjáték megérkezett Magyarországra is.   Már látható a mozikban Adam McKay legújabb, egy New York-i rendőrőrs életét és tagjait bemutató alkotása, a Pancser Police – főszerepben Will Ferrell-lel, Mark Wahlberggel és Eva Mendessel, ám a mellékszerepekben is olyan nevek tűnnek fel (vagy épp le), mint Paris Hilton, vagy épp Samuel L. Jackson.  

Minden osztagban szükség van hősökre – olyanokra, akik, ha kell, életük és városuk kockáztatásával drogcsempészeket, bankrablókat állítanak meg, és tartóztatnak le. És szükség van hátországra is, akik könyvelnek, szerveznek, és közben szürkék maradnak. Csodálkozhatunk-e tehát, ha a korábban egy hatalmas, szó szerinti baklövése miatt háttérbe szorított Terry Hotz nyomozó (Mark Wahlberg) ki akar törni munkaköréből, és át akarja venni a szakma nagyágyúinak helyét.

Társa, Allen Gamble (Will Ferrel) azonban nem ennyire ambiciózus – ő beéri egy Priussal, békés popzene-hallgatással, és persze könyveléssel. Ám – ahogy azt megszokhattuk – a sors közbeszól, a Bűn nyomába erednek, és természetesen a feje tetejére áll minden.   Eddig ugyebár tipikus amerikai vígjáték – talán a későbbiekben is az marad –, ám ami igazán megkülönbözteti hasonszőrű társaitól, az a kiváló, néhányszor, de nem eltúlzóan a morbiditás határait súroló, remekül eltalált humor. Amerikai poénok, némi angolos beütéssel, ám a magyarok számára is érthető-élvezhető-nevettető.   Külön piros pontot érdemel a rendező azért, hogy a közönség vélhetően az előbukkanó női mellek hiánya ellenére is jegyet fog váltani a filmre – mivel manapság elég kevés alkotást úszunk meg (fölösleges) vetkőzés nélkül, így paradox módon üdítő látvány az e nélküli film.

Eva Mendes hozza a kötelező „jócsajt” – és még többet is, hisz remekül ábrázolja a háttérbe szorított karakter sokoldalúságát. Ám aki miatt megéri megnézni a filmet – nem elfeledve a kapitány mellékszerepében szenzációsat nyújtó Michael Keatont – az Will Ferrell. Nem mintha mást vártunk volna tőle, ám tényleg zseniális. Tökéletes balfék, akiért – megmagyarázhatatlan módon – bolondulnak a nők, és tökéletes strici is. Na igen, hisz árnyoldala is volt a karakterének; még ha ezt nem is hinnénk róla.   Erős ez a hét a magyar mozikban, hisz a nagyon várt Tőzsdecápák 2. mellett a Pancser police is most mutatkozott be – ajánlom mindazoknak, akik szeretik az amerikai akcióvígjátékokat, és azoknak is akik nem, hisz „ez nem olyan, mint a többi”.

DicsukD


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek