2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

A világ első, legjobb gitárosa

Mike Stern, évtizedek óta állandó, sőt, egyre gyarapodó rajongótáborának örömére rendszeresen játszik Magyarországon. Legutóbb július közepén Didier Lockwooddal a Veszprémfeszten adott fergeteges koncertet.

Kísérletező kedvét és örök nyughatatlanságát jól mutatja, hogy minden alkalommal más-más felállással lép színpadra. A Budapest Jazz Club közönsége november 2-án sokszoros nyertese lesz ennek, hiszen a jazz gitározás fenegyereke ez alkalommal egy egészen elképesztő all star-összeállítással érkezik Budapestre. Dobokon a világ egyik legkeresettebb ütőse, az utánozhatatlan, súlyos betegségéből nemrégiben szerencsésen felgyógyult Dennis Chambers, szaxofonon a pop szakmában is keresett, Paul Simon, Celine Dion és Ricky Martin oldalán is feltűnő, ám elsősorban a jazz zenének hódoló legenda, Bob Franceschini, míg basszusgitáron a hűvös eleganciát fénysebességű virtuozitással ötvöző Tom Kennedy játszik.

Mike Stern világszerte a legnagyobb és legismertebb koncerttermekben és fesztiválokon lép fel. Gitárhangjának egyedisége abban a páratlan képességében rejlik, ahogy a jazz  könnyedségét a rock feszültségteremtő erejével ötvözi. Nem véletlen, hogy a jazz-rock fénykorát jelentő 70-es-80-as években olyan sztárok választották partnerükül, mint Billy Cobham, Miles Davis vagy Jaco Pastorius.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…