2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

A Párválasztás folytatódik

Keira Cass a New York Times bestseller írója, a Párválasztó című sorozat ismert szerzője. A koronahercegnő az említett romantikus, eredetileg trilógiának indult sorozat legújabb része, mely kellemes kikapcsolódást nyújt mindazoknak, akik egy könnyed hangvételű, „csajos” olvasmányt keresnek.

A fantasztikus történet egyes elemei pedig olyanok, amelyek akár a mi világunkban is megeshettek volna.

A regény a trilógiához képest húsz évvel később veszi fel fonalat. A főszereplő az ifjú Eadlyn hercegnő, akinek szülei tündérmesébe illően találták egykor egymásra és máig boldogok; édesanyja húsz éve benevezett a Párválasztóba, majd sikerült elnyernie a herceg szívét. Eadlyn, mindezek ellenére sem nem rajong a házasság gondolatáért, ám hercegnőként nehezen tudna kibúvót keresni a házasság alól. A sok férjjelölt közül vajon sikerül megtalálnia szíve választottját, édesapjához hasonlóan?

Izgalmas a sorozatban történő szemszögváltás, hiszen ezúttal nem a versenyzők oldaláról van a cselekmény bemutatva. A történet Eadlyn szemszögéből íródott; az olvasó rá fog döbbenni, hogy sokkal többet tud a lány szülei megismerkedésének körülményeiről, mint maga Eadlyn. Eadlyn nem hasonlít édesanyjára; meglehetősen makacs és elkényeztetett, avagy nem egy egyszerű eset és sok rossz tulajdonsággal rendelkezik. Ennek ellenére fokozatosan lopja be magát az olvasók szívébe és válik egyre jobban szerethetővé, sőt társadalmi helyzete valamennyire mentség is lehet viselkedésére. Figyelemre méltó Eadlyn jellemfejlődése mely lépésről lépésre megy végbe a cselekmény előrehaladtával.

Cass telerakta könyvét szerethető szereplőkkel; a harmincöt Párválasztón versengő férfi közül néhányat kétségtelenül megkedvel majd az olvasó, csak úgy, mint Eadlyn, számításai ellenére. Az olvasók néhány régi szereplővel is találkozhatnak, akik új oldalukat mutatják meg. America és Maxon, Eadlyn születi továbbra is úgy szeretik egymást, mint régen; kapcsolatuk példaértékű. E kötetben a csavarok és izgalmak mellett, a legnagyobb hangsúly a szereplők lelki- és érzelmi világán van.

Cass regénye egy kellemes limonádé, melyben nem fognak azok csalódni, aki elvárásaikat is ehhez igazítják. Regénye kétségtelenül megállja helyét a maga műfajában, így nem véletlen, hogy trilógiája nem ért véget. Cass függővéggel kínozza olvasóit, akik joggal reménykednek, hogy a közeljövőben jelenik meg a sorozat legújabb része, hiszen az biztos, hogy folytatás lesz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek