2022. 06. 25. szombat

Vilmos
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
A Hungaroton francia hanglemezdíjai

A Hungaroton francia hanglemezdíjai

A Hungaroton francia hanglemezdíjaiJúniusban több francia hanglemez-szaklap is elismerő kritikával – nem egy esetben díjjal – illette a Hungaroton kiadványait. A Classica, a rangos Le Monde de la Musique utód-folyóirata CHOC! díjban részesítette a Bartók Új Sorozat azon lemezét, amelyen a II. szvitet, a Román táncokat, a Román népi táncokat és a Táncszvitet adja elő a Kocsis Zoltán vezényelte Nemzeti Filharmonikus Zenekar.

A kritika „csillogóan élő és hiteles hangzást” állapít meg, valamint inspirálónak nevezi a felvételt. Ugyanennek a lemeznek a Diapason folyóirat a kritikáknál legmagasabb értékelésnek számító öt hangvillát adományozott, a karmester Kocsis Zoltánt pedig a nagy elődök, Fricsay, Ferencsik, Solti, Boulez méltó utódának nevezi. A Diapason folyóirat a Felfedezések (Découvertes) kategóriában Diapason d’or, azaz Arany hangvilla díjjal tüntette ki a Miskolci Szimfonikus Zenekar és Kovács László lemezét, amelyen Weiner Leó Toldija hallható. A kritikus kiemeli a vonóskar gyönyörű hangzását, valamint különleges élményt nyújtó előadásként aposztrofálja a felvételt.
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum