2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

A Floridai Nyári Fesztivál Miskolcon kezdődik és Tokajban folytatódik

A fellépés része az Amerikai Szimfonikus Zenekar idén már húsz éves nyári fesztiváljának, amelyre a Reményi Ede Kamarazenekar másodszor kapott meghívást. A rendezvény minden év májusában, Európában kezdődik.

 

A turné során az Amerikai Szimfonikus Zenekar tagjai és szólistái egy szakmai szempontok alapján kiválasztott európai zenekarral karöltve közösen dolgoznak, hangversenyeket tartanak, valamint egy közös CD-felvételre is sor kerül. A munka az Egyesült Államokban, júliusban folytatódik a már egyesített zenekarokkal, amelynek során Florida számos kulturális helyszínén szabadtéri előadásokat, és gálakoncerteket tartanak. Az együtt muzsikálás jelentőségét tovább emelve számos dél-amerikai országban (Panama, Nicaragua, Guatemala, stb.) teljesedik ki a hangverseny-sorozat.
Ezt a Floridai Nyári Fesztivált – amelynek művészeti vezetője Maestro James Brooks-Bruzzese – a Florida félsziget legkiemelkedőbb kulturális programjaként tartják számon. Célja, hogy egyesítse a világ sokrétű zenei, művészi és kulturális hagyományait.
A Reményi Ede Zenekar először 2009-ben volt részese a nyári fesztiválnak, saját bevallásuk szerint az volt az egyik legnagyobb szabású koncertsorozat a zenekar 30 éves történelmében. Ezért is különleges fontosságú, hogy idén – díszvendégként – ismét meghívást kapott a zenekar a most húsz éves Floridai Nyári Fesztiválra, amely a miskolci május 20-ai fellépéssel kezdődik és május 21-én, a tokaji fellépéssel folytatódik.

Reményi Ede Kamarazenekar: Utazás Itáliától Latin-Amerikáig

Műsor:
W.A. Mozart: Divertimento K136
A. Vivaldi: h-moll versenymű négy hegedűre
P.I. Tchaikovsky: Vonósszerenád – 3. tétel
T. Vitali: Ciaccona
L. Boccherini: Az ördög háza
J. Massenet: Thais – Meditáció
A. Piazzolla: Contrabajeando
A. Piazzolla: Libertango
L. Weiner: Divertimento No.1

A koncerten közreműködik többek között Pap László, Claudia Cagnassone, Siklósi Éva, Balog Boglárka, Renee Labonte és Kriston Tamás művészeti vezető.

Vezényel az Amerikai Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, dr. James Brooks-Bruzzese (nyitó képünkön).   

Jegyek a helyszínen kaphatóak 500 Ft-os áron
Helyszín : Kulturális és Konferenciaközpont
Időpont: 2011.05.21, 19:00

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…