2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

ABalkán angyalai

A Symbol Budapest étteremben mutatta be „A Balkán Angyalai” című legújabb könyvét Tarjányi Péter és Dosek Rita. A szerzőpáros a könyv teljes írói bevételét a Madarász Utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítványának ajánlotta fel.

A sajtóreggelin részt vett Dr. Kemény János főorvos, az alapítvány kuratóriumának elnöke, s moderátorként Jakupcsek Gabriella is felhívta a figyelmet ennek a megmozdulásnak a fontosságára. A könyv promóciója így nem csupán annak bemutatásáról szól, hanem egy nagyon fontos üzenet is egyben, hiszen Tarjányiék célul tűzték ki, hogy a beteg gyerekek gyógyulásáért minél több céget, és embert vonjanak be törekvésükbe, melynek első pontja az április 20-i sajtótájékoztatón csúcsosodott ki. Olyan tettre kész cégek, mint a Symbol Budapest étterem, a Café5, a Westend, a Trigránit, Park Kiadó és számtalan magánember álltak egy emberként a jó ügy mellé, és támogatták és támogatják munkájukkal a Gyermekkor alapítvány tevékenységét.

„Ez az ország nem tiszteli a mindennapi hőseit. Ahhoz, hogy felmérjük egy ember tetteit nálunk közel 150 évnek kell eltelnie, miközben a hősök állandóan itt vannak körülöttünk. A katonáink, akik külhonban küzdenek a békéért, hogy a szörnyűségek ne törjenek ránk, a rendőreink, akik a biztonságunkat őrzik, tűzoltóink, orvosaink, önkéntes mentőink, akik nap mint nap életeket mentenek. Az anyák, akik gyermekeinket nevelik, országunk jövőjét biztosítják, a férfiak, akik megdolgoznak családjuk megélhetéséért és a gyerekek, akik példaértékűen tanulnak és készülnek az életre. Nekik ajánlom ezt a könyvet!” – mondta el egyik interjújában Tarjányi Péter arra a kérdésre, hogy miért is íródott a könyv.

Dosek Ritával személyes kötődés kapcsán álltak a kórház mellé és igyekeznek minden lehetőséget megragadni, annak segítéséhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…