2022. 01. 19. szerda

Sára, Márió
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zene/könyv/film
  • »
  • 360 fokos fordulat a zenei élményben – ultramodern minikoncertek a Zsolnay Negyedben!

360 fokos fordulat a zenei élményben – ultramodern minikoncertek a Zsolnay Negyedben!

Magyarországon élő koncertfelvételeknél nem megszokott, a valódi koncertélményt minden eddiginél jobban megközelítő technikával varázsol fantasztikus hangulatú online koncerteket a pécsi Zsolnay Örökségkezelő új sorozata!

A Zsolnay 360 – minikoncertek című sorozat keretében nem megszokott módon, az előadás teljes atmoszféráját rögzítik 360 fokban. A technológia révén a közönség online részese lehet az együttes tagjai között a koncertnek, ráközelíthet a neki tetsző részekre és kiválaszthatja, hogy melyik zenészt szeretné éppen látni – mindezt 4K felbontásban.

– Ezt a kameratechnikát itthon eddig néhány videoklipben használták, de erre tervezett koncertről nem tudok; külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint az A-ha, a Depeche Mode és az AC/DC – mondta el Laurer Tamás műszaki osztályvezető.

A Zsolnay Örökségkezelő célja, hogy az élő kulturális élményeket nélkülöző időszakban mégis olyan különlegességgel szolgáljon, amiben a közönség úgy érezheti, hogy szinte a zenészek között van. Forgathatja a teret, így maga is részese lehet az eseménynek, ráadásul olyan módon, ami itthon még alig ismert. A koncertfelvételek Pécsett, a Zsolnay Negyed varázslatos szabadtéri területein, illetve rossz idő esetén a Kodály Központban készülnek.

Az első minikoncerten a Kéméndi Trió (Györfi Anna-ének, Kéméndi Tamás-harmonika, Szűcs Péter-gitár) népszerű sanzonjai és népzenei feldolgozásai hallhatók. A premier dátuma: április 21. 19.00.

– Ez egy minden szempontból nyerő kezdeményezés: Örülünk, hogy egyszerre segíthetünk a zenekaroknak publicitást adni, kedveskedhetünk a közönségnek és bemutathatjuk a Zsolnay Negyed szépségét – számolt be Bleszity Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A sorozat hetente jelentkezik, olyan fellépőkkel, mint a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara vonószenekar Dés Lászlóval, a Kubalibre, vagy a Pécsi Balett.

Az előadások Youtube-on követhetők ingyenesen az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=w5hzlB8q3pY
A teljes élmény érdekében ajánlott nagy felbontást választani!
A feltöltéstől számított 30 napig látható minden elkészült minikoncert.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy Csipetnyi Erdély című könyv
Hiánypótló irodalmi tartalmú képeskönyvet készített Bendekffy Katalin Prima díjas, MMA ösztöndíjas énekművész, aki zenei és színházi karrierjében haza…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum