2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Varga Andrea kapta idén a Déryné-díjat!

Miskolc Város Napja alkalmából a közgyűlés hagyományosan kitüntetéseket, díjakat ad át május 11-én azoknak a személyeknek, szervezeteknek, akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, öregbítve ezzel a város hírnevét és dicsőséget szerezve valamennyi miskolci polgár számára. Ezek közé tartozik a Déryné színházi díj is, melyet ebben az évben a Miskolci Nemzeti Színház színművésznője, Varga Andrea kapott.

„A kitüntetettek nem csupán példát mutatnak számunkra elhivatottságból, szorgalomból és kitartásból, hanem bizonyságot tesznek arról is, hogy Miskolc az élet számos területén kiemelkedő. Legyünk büszkék azokra, akik Miskolc város napja alkalmából elismerésekben részesültek, és köszönjük meg munkájukat és mindazt, amit városunkért, Miskolcért tettek” – írja Miskolc önkormányzata a közleményben.

Varga Andrea énekhangjára 1997-ben, Tornaalján, Szlovákiában egy tehetségkutató fesztiválon figyelt fel Majoros István, a Miskolci Nemzeti Színház akkori koreográfusa, aki a zsűriben foglalt helyet. A következő évadban, sikeres felvételi után a színház színitanodájában Majoros István osztályába került.  A hároméves tanoda elvégzése után a színház társulatának tagja lett és azóta gazdagítja a miskolci színházi életet. Az évek során a közönség számtalan különböző szerepben láthatta őt, énekhangját minden alkalommal vastaps fogadja a zenés előadások során.

Az Evita című musicalben valószínűleg senki nem fogja elfelejteni őt Eva Peronként, az utóbbi években pedig olyan emlékezetes előadásokban láthatták, mint a Hegedűs a háztetőn, ahol Fruma Sárát alakította, A Mester és Margarita előadás Konferansziéja is ő volt, de a Bál a Savoyban operett és a Veron című opera előadásokban is emlékezetes pillanatokat láthatott tőle a közönség. Jelenleg a Jézus Krisztus Szupersztárban láthatják őt a nézők Mária Magdolna szerepében, az Ének az esőben musicalben Dora Bailey-t alakítja, A revizorban pedig Annát, a Polgármester feleségét.

– Úgy gondolom, hogy a kultúra, a színház, a zene az, ami igazából értéket közvetít. Olyan sok minden történik itt körülöttem a Miskolci Nemzeti Színházban. Az impulzusok, a változások, a nézői visszajelzések mind-mind erőt adnak és a mai napig azt érzem, hogy nekem itt dolgom van – osztotta meg gondolatait Varga Andrea az elismerés kapcsán.

A színház 200. ünnepi évadában látható lesz A tatárok Magyarországban, A csárdáskirálynő, A szálemiek, és a Kölcsönlakás című előadásokban.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Így válasszunk ruhát esküvői vendégként, hogy később is tudjuk viselni Itt a május, indul az esküvőszezon. Vannak olyan évek, amikor nem is egy, ha…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…