2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Szépkorúak Filmklubja – ingyenesek a mozijegyek

A Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány kezdeményezéseként, a Salkaházi Plusz program keretében júliusban indult el Miskolcon a Szépkorúak Filmklubja, amely novemberig várja a filmkedvelő nyugdíjasokat minden hónap utolsó hétvégéjén.

 

A rendezvénynek a Művészetek Háza Uránia Art Moziterme ad otthont.

A soron következő vetítések 2021. augusztus 28-án és augusztus 29-én 14 órától lesznek.

 

Az előadások ingyenesek, jegyek igényelhetők a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítványnál, a 06-70/395-2618-as telefonszámon.
Az előadásokra csak nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők regisztrálhatnak, a moziban jegyvásárlásra nincs lehetőség!

 

A regisztrációt követően a jegyek 2021. augusztus 16-án a Városháza aulájában vehetők át 9:00 – 10:00 óra között.

 

A két megtekinthető film:

 

  1. augusztus 28-án – A fakír, aki egy Ikea szekrényben ragadt

 

Egy fiatal indiai utcai fakír anyja halála után útnak indul, hogy felkutassa Franciaországban élő, sosem látott apját. Párizsba érkezésekor semmi nem a tervek szerint alakul, végül egy hóbortos taxisofőr egy külvárosi IKEA áruháznál teszi ki. Segítségére siet egy bájos francia-amerikai lány, Marie, akibe azonmód szerelmes lesz. De a történések ismét más irányt vesznek, amikor véletlenül beszorul egy IKEA szekrénybe, majd keresztbe-kasul szállítják Európán és a legkülönbözőbb helyzetekben kell helyt állnia. A fakír egy mesebeli utazás részesévé válik, amely során nemcsak a világ, hanem emberi sorsok is megnyílnak számára.

 

 

  1. augusztus 29-én – Csinibaba  

 

  1. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá’ (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghírdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Ha naponta csak egyetlen mesét olvasol gyermekednek, az ötödik születésnapjáig 1825 mesét fogsz elolvasni neki. Minden szó számít. Minden mese számít…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum