2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Nyílt nap-Magyar Képzőművészeti Egyetem

A Magyar Képzőművészeti Egyetem 2022. december 6-án, kedden rendezi meg a hagyományos Nyílt napját. A Nyílt napon az Egyetem kitárja kapuit a képzőművészeti szakok iránt érdeklődő fiatalok, nagyrészt a középiskolások előtt.

A felvételizők az Andrássy út 69. szám alatt lévő patinás épületben Dr. habil Erős István rektor köszöntője után praktikus, az egyetemre való jelentkezéshez elengedhetetlen információkat kapnak a Tanulmányi Osztály vezetőjétől, majd a Hallgatói Önkormányzat képviselői mutatják be, hogy miért érdemes a Képzőre jönni. Prezentációikban bemutatják milyen közösségi élet és programok várják itt a leendő egyetemistákat. Mindezt a tanszékek – Szobrász Tanszék, Festő Tanszék, Grafika Tanszék, Vizuális Művészet Tanszék, Látványtervező Tanszék, Intermédia Tanszék, Restaurátor Tanszék, Képzőművészet-elmélet Tanszék, Tanárképző Tanszék – tematikus bemutatkozása követi, ahol neves képzőművész oktatók színes, érdekes képanyagok révén ismertetik meg az érdeklődőkkel a különböző képzések sajátosságait.

Erős István rektor kiemelte: “A Nyílt napon a szeptemberben indított új szakjainkból is adunk egy kis ízelítőt a potenciális felvételizőinknek. A vizuális művészet szak és a képzőművész szak lehetőséget biztosít a hallgatóknak a képzőművészeti műfajok komplex tartalmi és technikai változatosságának egyidejű használatára, a témákhoz leginkább illő technikák kombinálására. A vizuális művészet és a képzőművész szak itthon még új, unikális képzések, de Európa és a világ jelentős művészeti egyetemein már jól működő gyakorlatnak számítanak. A tapasztalatokból kiindulva, biztos vagyok benne, hogy az új szakjainkat is egyre nagyobb érdeklődés övezi majd a Nyílt napon is.”

A Nyílt nap résztvevőinek műterembejárásra is lesz lehetősége, ahol az Egyetem hallgatói ismertetik a „műtermi élet” sajátosságait, mentorként mutatják be a műhelyekben folyó munkát, személyes tanácsokat adnak és kérdésekre is válaszolnak. A diákok a Nyílt napra érkezőket információs pontokon is tájékoztatják a felvételi tudnivalókról és személyes tapasztalataikról a képzéseket illetően. A Nyílt nap alatt a Képző nemrégiben újranyitott büféje és a hallgatói közösségi tér is meglepetésekkel várja a látogatókat.

 

  1. december 6., kedd, 10-14 óra

Budapest, Andrássy út 69-71.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek