2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Nemzetközi matematika versenyt nyertek a miskolci AIS tanulói!

Nemzetközi matematika versenyt nyertek a miskolci AIS tanulói!

Magyarország első vidéki Cambridge International által akkreditált magániskolája, az Avalon Nemzetközi Iskola ezúttal a matematika világában brillírozott. Tanulói ötvenhét különböző ország diákjaival mérték össze tudásukat a Mathletics online versenyen, ahol hazai viszonylatban első helyezést értek el, az EU országain belül a hatodik, míg világszerte a harmincharmadik helyen végeztek.

A Cambridge Assessment International Education által akkreditált Avalon Nemzetközi Iskola (AIS) idén is jelentkezett a Mathletics által szervezett nemzetközi matematika versenyre, a November Numeracy Challenge-re.  Ez a világszerte meghirdetett verseny online rendszerben hívta a gyermekeket matematikai feladatok megoldására, melyet élőben tudtak a világ bármely pontján élő kisdiákokkal együtt játszani. A diákoknak hatvan másodperces időkeret alatt kellett a feladatokat megoldaniuk és az értékelésben a feladatok helyessége mellett a válaszadási idő is számított.  Az egyhetes versenyen az AIS diákjai a hétköznap és hétvégén is kitartóan, szorgalmasan és pontosan oldották meg a feladatokat. Összesen 1.600 iskola vett részt a versenyen 57 különböző országból a világ minden tájáról.  Az Avalon Nemzetközi Iskola a legjobban teljesítő iskolák sorában végzett.

Magyarországon az első helyezést érték el az AIS diákok, de nem csak hazai viszonylatban jeleskedtek kiemelkedően. Az Európai Unió országain belül a hatodik legjobb helyen végeztek, világszerte pedig – 1600 iskola közül – a harmincharmadikok lettek, hatalmas nemzetközi elismerést zsebelve be ezzel.

Az AIS diákjainak ezúton is gratulál az iskola tanári kara és minden munkatársa. Remek munkát végeztek a gyerekek és bebizonyították, hogy szorgalmuk meghozza a kívánt sikert!

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek