2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Negyed évszázad a felnőttoktatás szolgálatában

Jubilál a Jakab Oktatási Kft.

25 éves a Jakab Oktatási Kft. A cég, amely mintegy 30 000 tanulni vágyó felnőttet kapcsolt be az oktatás folyamatába, több mint 100 féle képzést kínált az elmúlt két és fél évtizedben. Miskolc meghatározó felnőttképző vállalkozása vezetői jubileumi ünnepséget szerveztek. Partnereik körében idézték meg a cégalapítást és összegezték a negyed évszázados munka eredményeit.

 

„Nagyon szerettem tanítani, ezért nyugdíjazásom után sem akartam hűtlen lenni az oktatáshoz és 1996-ban alakítottam egy betéti társaságot, amely később kft-vé alakult át. Elsősorban gépírás, gyorsírás, illetve ügyviteli tanfolyamok szervezését vállalva kezdtük az oktatást, később fokozatosan bővítettük a palettát. Sikeres és szerencsés vállalkozás ez az életemben, s bár rengeteg munkát adott, sikerült a társaságot folyamatosan fejleszteni.” – mesélt videoüzenetben a Jakab Oktatási Kft. alapítója, Jakab Andrásné a kezdetekről.

A cég megálmodója a gyermeknevelés, tanári és igazgatóhelyettesi munkája mellett szerzett közgazdász diplomát, miközben dobogós eredményeket ért el gyorsírási és gépírási világversenyeken. A céget nyugdíjba vonulása után hozta létre. A sokrétű vállalkozást 15 évig fejlesztette.

Kati néni elmondta azt is, jó kezekben tudja a folyamatosan fejlődő vállalkozást, hiszen 2010-től közgazdász fia, Viktor vezeti tovább a céget tanár menyével, Évával. Büszke arra, hogy az elmúlt időszak alatt a Jakab Oktatási Kft. Miskolc ismert, megbecsült cégévé vált. Hangsúlyozta: „Jó érzéssel tölt el, hogy az általam indított vállalkozás talpon tudott maradni, folyamatosan fejlődött, s hogy utódaimnak egy virágzó céget tudtam átadni, amelyet ők továbbra is lelkiismeretesen, nagy munkabírással és eredményesen működtetnek.”

 

Jakab Viktor, a cég ügyvezetője is a Palóczy utcai kezdeti időszakot idézte meg, ahol egy bérelt ingatlanban működött a vállalkozás két tanteremben két munkatárssal, ahol ő is oktatóként, majd tanfolyamfelelősként volt jelen. Ma már a Kis-Hunyad utcai székhely melletti és a Vásártéri utcai telephely melletti ingatlan is a vállalkozás tulajdonában van. Négy épület számos oktatóteremmel, tankonyhával, gépparkkal, amit folyamatosan bővítenek. Az épületek is rendre megújulnak. A legnagyobb mértékű a Kis-Hunyad utcai és Városház tér 2. szám alatti ingatlan tető és homlokzat felújítása, amely ezen a nyáron fejeződött be.

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ezt a céget kaptam örökül anyukámtól. Tevékenységi köre az életünk bármely szakaszában fontos lehet számunkra. Régebben úgy fogalmaztak „a jó pap holtig tanul” vagy „sosem késő tanulni”, ma úgy is mondjuk, ”élethosszig tartó tanulás”. 53 évesen tapasztalom, hogy a dinamikusan fejlődő világgal nem könnyű lépést tartani. Nem csak a jó fizikai közérzetünk, hanem a szellemi frissességünk megőrzése is kívánatos számunkra. Tudjuk, hogy a tanulás, a memóriánk jó állapota, a megszerzett tudás élménye pozitív hatással van a közérzetünkre, személyiségünkre.” – összegezte Jakab Viktor.

Supák Éva, a cég szakmai vezetője matematika-fizika szakos tanárként a számok nyelvén vonta meg az elmúlt 25 év mérlegét: „Sok száz kiváló oktatóval dolgoztunk együtt az elmúlt évek során. Sokan vannak, akik több mint 20 éve tanítanak nálunk. Kezdetben 1-2 munkavállalót foglalkoztattunk, ma már 10-en vagyunk a cégnél. Munkatársaink hosszú ideje dolgoznak nálunk. Az elején évente 10-12 tanfolyamot szerveztünk, a legjobb évünkben a 235-ös számot is elértük. Eleinte csak ügyviteli jellegű képzéseket szerveztünk, majd folyamatosan bővítettük a képzési palettánkat. Szakmai, soft-skill, hatósági jellegű és angol nyelvi képzéseket is indítunk.”

Ami pedig a jövőt illeti, az új tanfolyamok és tréningek szervezése mellett a Jakab Oktatási Kft. célja továbbra is a folyamatos fejlődés, amit jól felkészült munkatársakkal, kiváló oktatókkal és segítő partnerekkel tud elképzelni a cég vezetése. Az ő közreműködésükért is köszönetet mondtak a vállalkozás vezetői a jubileumi ünnepségen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek