2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Képregény-kiállítás és party az Antirasszista Világnapon az Európa Pontban

Képregény-kiállítás és party az Antirasszista Világnapon az Európa Pontban

A tizenegy éve Magyarországon is megrendezésre kerülő és egyre nagyobb figyelmet kapó Antirasszista Világnap idén március 21-én a képregénnyel, a karikatúrával és a humorral szövetkezik, hogy felhívja a figyelmet diszkrimináció abszurditására.

Március 21. az Antirasszizmus Világnapja. A napot 1966-ban jelölte ki az ENSZ emléket állítva az 1960-as dél-afrikai, vérfürdőbe torkollott apartheidellenes demonstráció 69 áldozatának. Az Antirasszista Világnap a kultúrák egymás mellett élésének szükség- és törvényszerűségét hirdeti, elősegíti egymás jobb megismerését és elfogadását, továbbá megemlékezik azokról, akik a rasszizmus elleni harcnak szentelték életüket.

A Comics Against Racism egy olyan olasz-francia-német bázisokon nyugvó kezdeményezés, mely a maga eszközeivel, ám az agitprop sémáit elkerülve igyekszik reflektálni a rasszizmusra, a diszkrimináció különböző megnyilvánulásaira. A kiállítás, amely az Európai Bizottság Alapvető Jogok és Állampolgárság Programjának támogatásával jön létre, a Zene a Rasszizmus Ellen kampány meghívására érkezik az Antirasszista Világnapra, melyet rövidfilm-vetítés és a természetesen zene követ.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek