2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Föld Napja

A műanyagszennyezés megállítása.

A Nemzetközi Föld Napja Hálózat az idei évben a legégetőbb feladatok közül a műanyagmentesség ügyének kiemelt üzenetét tűzte zászlajára. A Föld Napja alkalmából 2018. április 22-én, vasárnap különféle programokkal várjuk látogatóinkat mellyel a minket körülvevő változatos és sokszínű növény- és állatvilág, valamint természeti környezetünk megóvására hívjuk fel a figyelmet.

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
A Föld Napja mozgalom legfontosabb jelmondatával nyitjuk meg a rendezvényt az egész napos programok előtt, ahol is különösen a felnövekvőben lévő ifjúság figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy mennyire fontos az egyedüli otthont adó bolygó védelme. A látogatóinkat vetélkedővel, műanyaghulladék „lábnyom kalkulátorral”, előadásokkal, óránként esedékes látványetetésekkel és állatbemutatókkal várjuk.

A Föld Napját először 1970. április 22-én rendezték meg Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. Az egyetemistából azóta az alternatív erőforrások világhírű szakértője lett, a Föld Napja pedig világméretű rendezvénnyé nőtte ki magát. A Földünk sorsáért aggódó szervezetek ezen a napon világszerte igyekeznek felhívni a társadalom figyelmét a Földünket fenyegető veszélyekre. Magyarországon 1990 óta ünneplejük meg a Föld Napját.

Krajnyák Zoltán
zoopedagógus

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek