2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Anyák napja

Magyarországon hivatalosan először 1925-ben tisztelegtek az anyukák előtt; 1928-ra pedig bekerült az államilag elrendelt iskolai ünnepségek közé.

A világszerte megünnepelt nap hosszú történelemre néz vissza: kutatások szerint az ókori Görögországban Rhea, az istenek anyja, tiszteletére rendezett tavaszi ünnepségek egyben az anyaság és az édesanyák előtti tisztelgések is voltak. Később természetesen ez az ünnep is nyert némi vallási – keresztény – színezetet Európában. Magyarországon hivatalosan először 1925-ben tisztelegtek e jeles esemény és az anyukák előtt; 1928-ra pedig bekerült az államilag elrendelt iskolai ünnepségek közé.

Az elmúlt napokban – és az évek során összegyűlt Napi Cuki archívumban – rengeteg pozitív példát láthattunk az anyaság mibenlétére, beszéljünk akár vérszerinti, akár nevelőszülőkről. Jó anyának lenni nem könnyű feladat, ezt minden kis- és nagy gyermekes tudja. Hála az égnek, az anyasággal összefüggő érzések és az utódok cuki mivolta sokat könnyít az esetleges megpróbáltatásokon, fájdalmakon, megpróbáltatásokon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek