2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Most megfejtheted a Balaton legnagyobb rejtélyeit!

Vajon tényleg milliárdos aranytartalékot rejt a Balaton? Miért nem tárják fel a tóba süllyedt városok titkait? Ezekre a kérdésekre is választ ad az idei nyár strandkönyve, a Balaton legnagyobb rejtélyei, amelyben könnyed sztorikon keresztül ismerkedhetünk meg a tavat övező érdekességekkel.

 

Megjelent a Tó-retró blog szerzőjének, Glázer Tamásnak legújabb könyve, amely a Balaton titkait kutatja. Kedvenc tavunk ugyanis sok-sok érdekes titkot, értékes fémet, különleges történetet és legendát őriz, nincs olyan gyerek vagy felnőtt, akit ne érdekelnének ezek rejtélyek. A szerző a könyvben arra vállalkozott, hogy egy csokorba gyűjti az elmúlt négy évben felkutatott balatoni rejtélyeket és történeteket. A hosszas kutatómunkának ez a könyv lett az eredménye, amelyből megtudhatjuk, hogy miért nem hozzák felszínre a Balatonban rejtőző aranyat, milyen városok bújnak meg a tó felszíne alatt és hova tűnt az egykoron oly legendás tihanyi visszhang. Megismerhetjük az elmúlt 70 évben született grandiózus terveket, amelyek tó alá fúrt alagutakról, műszigetekről és alpesi sípályákról regélnek. Bekukkantunk néhány poros régi aktákba, amelyek a tó körül történt megmagyarázhatatlan haláleseteket és legnagyobb természeti csapásokat veszik sorra. A könyvben szó esik a magyar tengerben rejtőzködő aranyról és egyéb értékes fémekről, iszapba süllyedt városokról, harckocsikról és olyan környékbeli legendákról, amiket szinte mindenki ismer, de senki sem tudja a sztorik valóságalapját. A könyv célja a könnyed szórakoztatás, ugyanakkor minden egyes sorát komoly kutatómunkával ellenőrizte a szerző. Könnyed olvasnivaló fiatalnak és idősnek egyaránt, aki szereti a Balatont és szeretne többet megtudni a magyar tengerhez fűződő történetekről.

 

A Tó-retró blog négy évvel ezelőtt indult útjára, legfontosabb témája a Balaton és a II. Világháború és a rendszerváltás közötti időszak, amikor a magyar tenger igazi virágkorát élte. Az elmúlt években a blogra felkerült több száz cikk, amelyet milliók olvastak hétről hétre, közösségi platformjain pedig ezrek beszélgetnek a Balatonról és nosztalgiáznak az 1970-es, 80-as évek emlékein. A blog Glázer Tamás és Glázer Szilvia házaspár nevéhez kötődik, akik korábban újságíróként, manapság pedig kommunikációs szakemberként dolgoznak a civil életben.

 

További információ: www.toretro.hu A könyvből részletek: https://toretro.hu/site/a-balaton-legnagyobb-rejtelyei/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…