2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Minden napra egy mese?

„Ha naponta csak egyetlen mesét olvasol gyermekednek, az ötödik születésnapjáig 1825 mesét fogsz elolvasni neki. Minden szó számít. Minden mese számít.” A fent idézett szöveg a Facebookon terjed, s amint elolvastam az alábbi történet jutott eszembe.

Kislányunk rossz alvó volt pici korában, így esténként véget nem érő meséléssel próbáltuk álomba imádkozni. A tesója már az első mesénél az igazak álmát aludta, de Ő csak egyre követelte a következőt és a következőt. Ő nem fáradt, Én igen. Örömmel fedeztem fel a könyvesboltban a „Minden napra egy mese” című könyvet, – ma is megvan még – no gondoltam, ezzel megoldjuk az esti végtelen mesélés gondját.

Néhány estén keresztül sikerült is elhitetnem pici lányommal, hogy minden napra csak egy mese jut, mert ha többet olvasunk elfogynak a mesék, s nem futja majd egész évben, hiszen csak 365 mese van a könyvben.

Néhány nap után aztán rám emelte ragyogó tekintetét, mosolyra húzta huncut pofikáját, s a következőt mondta: Jó-jó, ebből elfogy, de a többiből nem, – s kis kezével a könyvespolcra mutatott, ahol valóban számos meséskönyv sorakozott…

Így már aznap este újra elmerültünk a mesefolyamok óceánjában.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek