2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Megjelent Nyári Aliz „Félóra nyár” című klipje

Megjelent Nyári Aliz „Félóra nyár” című klipje

Nyári Aliz, a tehetséges és gyönyörű hangú énekesnő Félóra nyár című dalát A Dal 2022  dalválasztó showműsorban mutatta be nagy sikerrel a közönségnek, ahol Magyarország    legjobb dala címért szállt versenybe. A zsűrinek maximálisan elnyerte a tetszését a Félóra nyár című dal és az énekesnő érzelemmel teli előadása. „Világszínvonalon megírt popdal, és úgy is van elénekelve!” – mondta a zsűriben Ferenczi György az énekesnő produkciója után az értékelést. – „Te nem úgy énekelsz, ahogy sikerül, hanem ahogy akarsz!” – dicsérte Nyári Alizt Wolf Kati, aki Aliz kiemelkedő énektudását emelte ki.

 

A Félóra nyár című dal szerzője Szakcsi Lakatos Róbert, az ikonikus jazzgeneráció tagja, aki olyan dalt írt az énekesnő számára, amely egyedi hangzásvilágot képvisel, és a minőségi, az igazi zenei értékeket állítja a középpontba. A dal zenei világa szoros egységet alkot a szöveggel egymást erősítve. A szövegíró Müller Péter Sziámi, aki úgy alkotta meg a dal szövegét, hogy az egy komplett vers, annak minden fontos eszközével. Különlegessége Pilinszky Életfogytiglan című verséből való idézet, annak az értelme, lényegének a mélysége, amely mindenkit megérint. Ritka az olyan dalszöveg, amely egy olyan szintre helyezi az érzelmi mondanivalót, ahol már szinte beleborzongunk egy-egy sorba.

 

Az énekesnő a nagysikerű bemutatkozást követően elkészítette a Félóra nyár című dalához a videóklipjét, amelyet napjaink legsikeresebb és legelismertebb szakembereivel, Gráf Péter és csapatával forgatott. A videóklip rendezője Varró Zoltán, aki kifinomult látásmódjával kiválóan érzékelteti a dal üzenetét, és az énekesnőt egy új oldaláról mutatja be a közönségnek.

 

Mindannyiunk életében vannak egész életünkre meghatározó sorsdöntő pillanatok, amelyeket már sokan megtapasztalhattunk, és átélhettünk, ezért mélyen megérinti a lelkünket. Mint, ahogy a dalszöveg, a videóklip is egy vágyódást és bizakodást fejez ki, ezáltal egy pozitív üzenetet közvetít. Bízunk abban, és reméljük, hogy a felragyogó nyár az életünkben nem csak félóráig fog tartani. A videóklip letisztult képi világában gyönyörű színek és képek váltják egymást, az énekesnő elegáns és nőies oldalát megmutatva. A klip látványvilága kiválóan átadja a dal üzenetét, dramaturgiája tovább erősíti a dal zeneiségét.

 

Nyári Aliz a videóklipről:

 

–  A Félóra nyár című dalt, amikor először meghallottam, rögtön úgy éreztem, teljesen az én világom, mind zeneileg, mind az üzenetét tekintve. Nagy öröm számomra, hogy a zseniális szerzőpáros, Szakcsi Lakatos Róbert és Müller Péter Sziámi szerzeménye által, egy olyan különleges zenei stílust jeleníthetek meg, amely nagyon közel áll hozzám. Feladatomnak és   missziómnak tekintem, hogy minőségi, értékes zenét képviseljek, és ezt a fiatalabb generációkhoz is közelebb hozzam. Nagyon szeretem a lírai balladákat, az érzelemmel teli dalokat, mint amilyen ez a dal. Fontosnak tartom, hogy a zenén keresztül képesek legyünk érzelmeket közvetíteni a közönség számára. A videóklip, amelyet Varró Zoltán megálmodott, pedig igazán kifejezi letisztult, gyönyörű képi világával és történetével azt az üzenetet, amit szerettem volna a dalban átadni. Gráf Péter és csapata mindezt pedig tökéletesen megalkotta. A videóklip történetét tekintve a végén befejezetlen marad, így már javában dolgozunk a folytatáson, amely dal szintén a minőségi, értékteremtő zenei világot fogja képviselni – mondta az énekesnő.

 

A dal címe: Félóra nyár

Előadó: Nyári Aliz

Dalszerző: Szakcsi Lakatos Róbert

Szövegíró: Müller Péter Sziámi

Rendező: Varró Zoltán

Vezető operatőr/vágó: Gráf Péter

Stylist: Kiss Márk

Smink: Szőnyi Zsófi

Haj: Kollár Zsolt

Werk fotók: Belléncs Era

 

Kiadó és management: Charles Music Művészeti Produkciós Iroda

Manager: Lányi Edit

 

A klip itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=wLMeG-HROYc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…