2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Mandzsettagombok, az elegancia megtestesítői

Amikor a mandzsettagombokra gondolunk, akkor általában a legtöbbünknek automatikusan egy jól öltözött, öltönyös férfi képe ugrik elő.

 

De a mandzsettagombok tényleg szigorúan férfiaknak valók? Természetesen nem! Bár hagyományosan ők hordták, és az 1700-as években minden férfi ruhatárának alappillére volt, manapság egyre több hölgy is viseli.

 

Tehát csakúgy, mint az ékszerkollekciók esetében, az ÉKSZERdesignnál mandzsettagombok széles kínálata áll rendelkezésre.

 

Hogyan válasszunk inget és mandzsettagombot?

 

A mandzsettagombok használatához általában egy speciális inget kell kiválasztani, amelynek megfelelő rései vannak az ujjak mandzsettájában. Azt is érdemes megjegyezni, hogy többféle mandzsettagomb létezik.

 

A szimmetria szempontjából megkülönböztetjük a szimmetrikust és az asszimetrikust. Az utóbbi azt jelenti, hogy a díszítés csak az egyik oldalon van, a másikon pedig egy egyszerű csat van. Ezzel ellentétben a szimmetrikus mandzsettagombok mindkét oldala díszített.

 

Ami a stílusjegyeket illeti, a klasszikus modellek szigorú megjelenésűek, míg a konkrét témájú változatok általában tükrözik a tulajdonosuk személyiségét.

 

Viseljünk inget francia mandzsettával! 

 

Ha mandzsettagombot szeretnénk hordani, fontos, hogy olyan inget találjunk, amely ezt lehetővé teszi. A legtöbb üzlet már árul francia mandzsettás ingeket. Ezek széles mandzsettával rendelkeznek, amelyet vissza lehet hajtani, és egy mandzsettagombbal szorosan rögzíteni lehet. Könnyed és időtálló stílussal rendelkeznek, és minden üzleti vagy hivatalos eseményre megfelelő megjelenést biztosítanak.

 

Válasszuk ki a megjelenésünknek megfelelő mandzsettagombokat!

 

Egy jó tanács: ne válasszunk olyat, ami túlzottan díszes, illetve amellyel túl “aranyos” lesz a kinézetünk. Egyszerű ökölszabály, hogy a legelegánsabbat és a “legravaszabbat” válasszuk.

 

Ismerjük meg a mandzsettagombok párosítását! 

 

Mit kezdjünk a különféle francia mandzsettás ingekkel és a több tucat egyedi mandzsettagombbal, amit összegyűjtöttünk?

 

A legegyszerűbb megoldás, hogy megnézzük az utóbbi színét. A semleges árnyalatok, mint a szürke, fekete, kék és ezüst szinte minden inghez passzolnak. Míg például a piros jól illik a bézs és barna színű ingekhez vagy öltönyökhöz.

 

Következtetés

 

Ez egy igazán kiváló kiegészítő azoknak a hölgyeknek, akik a lehető legelegánsabban szeretnének kinézni. Azonban jelenleg sajnos nem sok mandzsettagomb van a piacon, amelyet csak nőknek terveztek.

 

A női csukló általában kisebb, ezért tanácsos tartózkodni a nagy és ormótlan változatoktól. Érdemes inkább egy kisebb, lágyan lekerekített élű mandzsettagomb mellett lerakni a voksunkat.

 

Végezetül bárhol is tervezzük viselni őket, ügyeljünk arra, hogy legyen sokféle mandzsettagombunk – az informálistól a hivatalosig – így bármire készen állhatunk. Továbbá mint mindig, a legfontosabb dolog, amit észben kell tartani, hogy összhangban maradjunk a stílusunkkal, és azt viseljük, ami jól kifejezi, hogy kik is vagyunk./X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek