2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Magyar ízek és népszerű művészek az EFOTT Hungarikum falu & Muzsika szigetén

Magyar ízek és népszerű művészek az EFOTT Hungarikum falu & Muzsika szigetén

Igazi sztárkavalkád volt az EFOTT Fesztiválon az Agrárminisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által kialakított és megszervezett „Hungarikum falu & Muzsika szigete” nevű helyszínen.

Nagy tömeget mozgattak meg a népszerű előadók: olyan ismert népzenei fellépők műsorát élvezhette a fesztiválozó közönség, mint a Tarsoly zenekar, Bazseva zenekar vagy a Berka Együttes. Pénteken Fásy Ádámé és vendégeié volt a színpad, akik magas minőségű teljesestés showjukkal, teljesen megtöltötték a táncteret, és felzárkóztatták a Muzsika szigetet a már jól bejáratott, nagy létszámot vonzó EFOTT helyszínek közé. Kökény Attila, Tóth Andi, a Cozombolis Trió, a Gipsy Kings Experience, Takács Nikolas és Bebe gondoskodtak a nagyszerű hangulatról és a teltházról. A showt Fásy Ádám és a bulizók nagy örömére Csepregi Éva zárta örökzöld slágerekkel.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat az agráriumot, a vidéki értékeket bemutató és népszerűsítő helyszínnel vett részt 2021. augusztus 11-15. között a Velencei-tónál megrendezett EFOTT Fesztiválon. A Hungarikum faluban olyan egyedi ételekkel készültek mint a Pap Kolbászműhely által megálmodott emu burger, különböző ízesítésű erdélyi piték és sütemények. A szervezők bor, pálinka, méz, sajt, gyümölcs, sőt az Agrárminisztériumnak köszönhetően, a Húsgalamb Programban szereplő Görbeházi Galamb Tenyészcentrum prémium termékeiből kóstoltatót tartottak az érdeklődők számára. A különlegességek számát növelte a Capriovus Kft. ezen a rendezvényen debütált fesztiválrántottája, amely nagy sikert aratott, a különleges ízek szerelmesei körében.

Minden nap izgalmas előadásokkal, bemutatókkal, az esti időszakban pedig táncházzal, népzenei programokkal és olyan nagyszerű népzenei együttesekkel várták az érdeklődőket mint a Tarsoly vagy a Zora Zenekar. Gulyás Ferenc, a Republik és a Nox együttesek tagja, hangszerbemutatót tartott, ahol a közönség jobban megismerhette a magyar népzene klasszikus hangszereit, és ki is próbálhatták azokat.

A Muzsika szigetén, pénteken fantasztikus partit csapott Fásy Ádám vezényletével a ZENEEXPRESSZ is. Az egész estés koncertsorozat házigazdája Ádám volt, aki művésztársaival, többek között Kökény Attilával, Tóth Andival, a Cozombolis Trióval, Takács Nikolassal valamint Bebével hatalmas bulit hozott össze. Csepregi Éva és Fásy Ádám koncertje után az este már Dj Spigiboyé volt, aki kifulladásig játszotta a népszerű slágereket.

Szombaton Varga Viktor fergeteges bulit tartott, és a Dávid és Góliát versenyben kiválóan megállta a helyét a nagyszínpadon azonos időben fellépő Flo Ridával szemben is. Viktor közvetlensége, lendülete és élőzenéje mindenkit magával ragadott, aminek köszönhetően gyorsan megtelt a tánctér.

A szervezők a vidéki életet megidéző ügyességi játékokkal, rodeó bikával, versenyekkel és nyereményekkel is várták az érdeklődőket. A vetélkedő házigazdája Szőke András, színművész volt, aki humorával belopta magát a résztvevők szívébe. A bikát legtovább megülő riderek más értékes jutalmak mellett a Zsindelyes Pálinkafőzde pálinkáit is hazavihették.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…