2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Zenetörténeti sorozat

Zenetörténeti sorozat

Zenetörténeti sorozatA „Bartók + Európa 2010” zenetörténeti sorozat harmadik része május 6-án, csütörtökön 17 órától lesz a Miskolci Galéria Kondor-termében. Legyen nyitva minden ajtó? – Bartók: A kékszakállú herceg vára címmel Földes Imre zenetudós, a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem tanára tart előadást.

A Kékszakállú eredete a legendák homályába vész. Hatalmas, homályos, gótikus stílusú ablaktalan terem, egy lépcsőfeljáró és hét ajtó. Judit, a Kékszakállú ifjú felesége baljós történeteket hallott, és tudni szeretné, mi van a hét ajtó mögött. Megszerzi a kulcsokat, s beengedi a levegőt és a napfényt. Öt ajtó mögött mindent, a férfi korábbi életének sorozatos bizonyítékait vér borítja. Judit hajthatatlan, a többi ajtót is ki akarja nyitni. Vajon érdemes-e?

Földes Imre zenetudós Bartók egyetlen operáját új megvilágításban elemzi, melyet az operafesztivál programjában június 10-én lehet majd megtekinteni, ezúttal a Budapesti Operettszínház, a Pécsi Nemzeti Színház és a Miskolci Operafesztivál közös produkciójaként. A művet látványos operaként Kerényi Miklós Gábor állítja színpadra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…