2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Zenetörténeti sorozat

Zenetörténeti sorozat

Zenetörténeti sorozatA „Bartók + Európa 2010” zenetörténeti sorozat harmadik része május 6-án, csütörtökön 17 órától lesz a Miskolci Galéria Kondor-termében. Legyen nyitva minden ajtó? – Bartók: A kékszakállú herceg vára címmel Földes Imre zenetudós, a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem tanára tart előadást.

A Kékszakállú eredete a legendák homályába vész. Hatalmas, homályos, gótikus stílusú ablaktalan terem, egy lépcsőfeljáró és hét ajtó. Judit, a Kékszakállú ifjú felesége baljós történeteket hallott, és tudni szeretné, mi van a hét ajtó mögött. Megszerzi a kulcsokat, s beengedi a levegőt és a napfényt. Öt ajtó mögött mindent, a férfi korábbi életének sorozatos bizonyítékait vér borítja. Judit hajthatatlan, a többi ajtót is ki akarja nyitni. Vajon érdemes-e?

Földes Imre zenetudós Bartók egyetlen operáját új megvilágításban elemzi, melyet az operafesztivál programjában június 10-én lehet majd megtekinteni, ezúttal a Budapesti Operettszínház, a Pécsi Nemzeti Színház és a Miskolci Operafesztivál közös produkciójaként. A művet látványos operaként Kerényi Miklós Gábor állítja színpadra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek