2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Zenei különlegességek és minőségi borok a 4. Kolorfesztiválon

Zenei különlegességek és minőségi borok a 4. Kolorfesztiválon

A Csík Zenekar és Presser Gábor, Myrtill és a Swinguistique és a MagyarVista Social Klub is fellépett a 4. Kolorfesztivál nagyszínpadán augusztus 19-én, amikor megkezdődött a VIII. Barcikai Bormustra is a Fő téren.

2016-ban már nyolcadik alkalommal rendezik meg a Kolorfesztivál és a Borsodi Művészeti Fesztivál keretein belül a Barcika Bormustrát. A két napos eseményen – mely augusztus 19-én kezdődött – 9 pincészet vonultatja fel finomabbnál finomabb borait, melyeket gasztronómiai különlegességek fűszereznek.
A zenei programokat koradélután Barsi Csaba és az Agyagbanda kezdte meg, őket a nagyszínpadon a MagyarVista Social Klub követte. A formáció két évvel ezelőtt már járt Kazincbarcikán, zenéjükre akkor is sokan kíváncsiak voltak, de – mint azt elmondták – a banda tagjaiban is kedves emlékként élt a korábbi fellépés. Németh Ferenc, a csapat énekese azt mondta, nagyon örülnek annak, hogy idén a 4. Kolorfesztivál nagyszínpadán léphettek fel, akinek pedig megtetszett a banda egyedi hangzásvilága, az novembertől keresheti új albumukat „Mégis szerelem” címmel.
Őket a Myrtill és a Swinguistique követte, akik már harmadszor látogattak el Kazincbarcikára, a Kolorfesztiválra.
Az est fénypontja azonban a negyedévszázados múlttal rendelkező Csík Zenekar és a magyar rockzene egyik megteremtőjének, Presser Gábornak a közös fellépése volt. Csík János a zenekar frontembere azt mondta, a Presser Gáborral való közös fellépés ötlete egy mikrobuszbeli zenehallgatásból ered, ahol felmerült, hogy szívesen énekelnének LGT dalokat, akar Pici bácsival együtt is. Később kiderült, hogy erre ő is vevő, így indult ez a különleges zenei kapcsolat évekkel ezelőtt. Az este folyamán a Csik Zenekar dalai mellett felcsendültek olyan LGT dalok is, melyeket a zenekar kizárólag akkor játszik, ha a színpadon Presser Gabor is velük van.
A Fő térre költözött nagyszínpad pénteki koncertjeire rengetegen voltak kíváncsiak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek