2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Zárul az „Egyszer volt, hol nem volt…” komplex helytörténeti projekt

Zárul az „Egyszer volt, hol nem volt…” komplex helytörténeti projekt

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül „Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” című pályázati felhívást tett közzé. Az Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Közhasznú Egyesület „Egyszer volt, hol nem volt…” címmel projekt javaslatot nyújtott be, mely javaslat sikeres elbírálásban részesült.
A projekt finanszírozása az Európai Unió, valamint a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg, összköltsége 15.774.012.- Ft.

A program legfőbb célja a lakóhely értékeinek, történetének megismertetése volt, továbbá, hogy a lakókörnyezet adottságainak megbecsülése egyre több helyi fiatal számára váljon fontossá, épüljön be identitásába. Mindezzel távlati célunkat kívántuk támogatni, erősíteni: Miskolc és környéke jelentsen perspektívát az itt élő fiatalok számára. Közvetlen célként kiemelkedő sikerességgel került kidolgozásra és megvalósításra egy helytörténeti-helyismereti programcsomag: helytörténeti-helyismereti tematikák, (multimediális bemutató, DVD ROM és foglalkoztató kiadványok. A programsorozat legnépszerűbb állomásai az „Egyszer volt, hol nem volt…” szakkörök, Utánam, srácok c. táborok és vetélkedők voltak, amelyeken a résztvevő 7 partnerintézmény és diákjaik ajándék- és könyvutalványokkal is gazdagodtak.

A projekt megvalósítása 2012. november 1-én kezdődött el, fizikai befejezésének végső időpontja: 2014. március 1.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek