2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Zambo professzorra emlékeznek

Dr. Zambó János, a Miskolci Egyetem egykori rektora, professzora születésének 100. évfordulója alkalmából rendezvénysorozatot szervez a Miskolci Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia és az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület.
Dr. Zambó János a Bányamérnöki Kar dékánja, majd az egyetem rektorhelyettese,1961-72 között pedig az egyetem rektora volt.

Tagja volt a Magyar Tudományos Akadémiának, illetve az MTA Miskolci Akadémiai Bizottságának első alapító elnöke volt, 2000. december 3-án bekövetkezett haláláig pedig „Emeritus Professzor” volt a Miskolci Egyetemen.

A rendezvénysorozat részeként 2016. május 3-án (kedden) 13 órakor a Miskolci Egyetemen megkoszorúzzák a professzor mellszobrát az egyetem A/4. főépületében, az üveg előcsarnokban.

2016. május 6-án (pénteken) 10 és 12 óra között. Dr. Zambó János szakmai, tudományos és vezetői munkásságának bemutatására emlékülést tartanak a MAB Székházban (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…