2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

XX. Borsodi Fonó Folkfesztivál

Minden eddiginél pezsgőbb és színesebb lesz a jubileumi Borsodi Fonó
Programot hirdetett a XX. Borsodi Fonó Folkfesztivál

 Quimby, Halott Pénz, Csík Zenekar és Szabó Balázs Bandája is fellép a XX. jubileumát ünneplő Borsodi Fonó Folkfesztiválon június 3-5 között. A szervezők minden eddiginél nagyobb szabású fesztivált ígérnek, amelyen a hazai fesztiválok „nagyágyúi” és a húsz év legemlékezetesebb előadói között is válogathatnak. A háromnapossá bővült fesztivál igazi művészeti sokadalom lesz, ahol több nemzedék osztozik egy közös szenvedélyen!
Visszatekint, de új korszakot is nyit a Borsodi Fonó Folkfesztivál, amely minden eddiginél nagyobb szabású programkínálattal készül a jubileumra. A fesztivál háromnapossá bővült, és a Diósgyőri vár mellett már a szomszédos Lovagi Tornák Tere is bekapcsolódik a helyszínekbe.
A nulladik napon, június 3-án este az IMMIGRANTS, LITTLE G. WEEVIL és a QUIMBY bizonyítja sokoldalúságát, az első nap programja viszont már délelőtt elkezdődik a kicsiknek szóló műsorokkal, foglalkoztatókkal. Június 4-én SZABÓ BALÁZS BANDÁJA, PETRUSKA, KFT egy különleges formációban Kézdy Lucával, a Nagy-Szín-Pad című tehetségkutató versenyből ismert SZABÓ BENEDEK ÉS A GALAXISOK, valamint a HALOTT PÉNZ miatt is érdemes lesz kilátogatni.
Míg szombaton a „popzenei élet fenegyerekei” fokozzák a hangulatot, vasárnap a népművészek mutatják meg hogyan lehet még a cipőnket is „eljárni” tánc közben. KOLOMPOS, CIMBALIBAND, SZINVAVÖLGYI NÉPTÁNCEGYÜTTES, FIGURÁS EGYÜTTES és a PARNO GRASZT hivatalos a vasárnapi programra, amit a Fonó egyik elmaradhatatlan előadója, a CSÍK ZENEKAR koronáz meg Ferenczi Györggyel és a Rackajammel, amelyen a közkedvelt Csík zenéken kívül olyan közös slágerek is felcsendülnek mint A széki hobó.
A három nap alatt mesterség bemutatók, népi játszótér, kézműves vásár, utcazene, fesztiválkocsma, táncházak és finom falatok is várják a fesztiválozókat. A fesztivál népszerű „előhírnöke” a GYERMEK FONÓ, amely május 30. és július 3. között kifejezetten az általános iskolás korú gyermekeknek kínál betekintést a néphagyományok világába. A gyermekcsoportok egyik tematikus helyszínről a másikra vándorolva megismerkednek a népmesék világával, hagyományos népi mesterségekkel, lendületes táncokkal, népi viseletekkel és a lovas hagyományokkal.
A fesztiválra jegyek már online is kaphatóak a www.jegy.hu oldalon, valamint az Interticket országos hálózatában.
Bővebb információ: www.diosgyorivar.hu
PROGRAM

NULLADIK NAP – 2016. június 3. péntek
14.00 – „Fonó csalogató” – az Agyagbanda zenekar és
a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes zenés-táncos kedv-
csinálója a Szinva teraszon (Miskolc – belváros)

18.00 órától:
Immigrants – Little G. Weevil – Quimby

1. NAP – 2016. június 4. szombat

10.30 – Árgyélus Színház: Hétszínű búzaszem (bábjáték)

16.00 órától:
Eszterlánc mesezenekar – Szabó Balázs bandája
Petruska – KFT zenekar, vendég: Kézdy Luca
Szabó Benedek és a Galaxisok– Halott Pénz
Számadó táncház

2. NAP – 2016. június 5. vasárnap

10.30 – Szeredás Együttes: Csiribiri komédiák

14.30 órától:
Kolompos – Cimbaliband
Szinvavölgyi Néptáncegyüttes Gála,
vendég: Figurás Együttes
Parno Graszt – Csík Zenekar,
km.: Ferenczi György és a Rackajam
Agyagbanda – táncház

Folyamatos programok szombaton és vasárnap: mesterség
bemutatók, népi játszótér és hagyományőrző gyermekprogramok, gasztronómia, kézműves vásár, fesztiválkocsma. Egész nap muzsikál az Agyagbanda együttes, a Számadó zenekar, valamint Fodor Shodor Balázs.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek