2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vissza az alapokhoz

A nagy népszerűségnek örvendő Laurell K. Hamilton közkedvelt sorozatának, az Anita Blake, Vámpírvadásznak a legújabb része Ragály címmel jelent meg idén. Az amerikai Hamilton a New York Times bestseller írója; nem véletlenül. A hatalmas népszerűségű sorozatnak hat millió példánya jelent meg világszerte. A tehetséges írónő elsősorban fantasy műfajú és romantikus regények – valamint ezek ötvözetének – szerzője. A sorozatának huszonkettedik része, a Ragály mindazoknak örömet fog okozni, akik egy olyan stílusú regényt akarnak ismét olvasni, mint az Anita Blake sorozat első néhány regénye.

A történet szerint, Micah apja a halálos ágyán van, egy különös betegség miatt; az orvosok azt rebesgetik, hogy megmarta egy zombi. Micah még utoljára látni akarja az apját, ám egy nyomozás kellős közepén találja magát; kiderül, hogy az erdő teli van olyan zombikkal, akik nappal vadásznak és egy veszélyes ragályt terjesztenek… Még Anitának se volt hozzájuk hasonló zombikkal dolga. Vajon mikor sikerül véget vetni a szörnyű eseményeknek?

Hamilton stílusa a regénysorozat egyes részei alatt folyamatosan átalakult, ami persze érthető, hiszen a sorozat több mint húsz részénél nem várható el, hogy egy kaptafára menjen mindegyik. Vannak, akiknek a változtatások tetszettek, ám olyanok is akadnak, akik a régi Anitát akarták (úgy vélem ők vannak többen); azt a belevaló Anitát, aki beleveti magát a nyomozásba egy olyan regényben, ahol összetett és izgalmas a cselekmény, és nem minden csak a szexről szól.

Hamilton könyve hosszú olvasmány, a szereplők jellemzései is meglehetősen részletesek, így jobb, ha az olvasók felkészülnek, hogy nem lesznek képesek egy délután alatt befejezni. Nem mintha ez baj lenne, hiszen kellően izgalmasra sikeredett a Ragály. Ha mindez nem lenne elég, akkor még egy jó hír, hogy a regény tartalmaz egy jól sikerült novellát is, mely a Tánc címet viseli.

A Ragályban Hamilton visszatér az alapokhoz, és végre azt adja a rajongóinak, amire vágytak; néhány, a horror határát súroló jelenetet, tömény izgalmat és a belevaló főhősnőt, aki olyan, mint régen. Azok, akik az utóbbi néhány kötetben csalódtak, ideje, hogy adjanak még egy esélyt a sorozatnak. Remélhetőleg a sorozat következő kötete is hasonló népszerűségnek örvend majd a rajongók körében, mint a Ragály és mielőbbi megjelenésre kerül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek