2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Világelső lett a miskolci Herman Ottó Múzeum videója

Világelső lett a miskolci Herman Ottó Múzeum videója

Páratlan helyi és országos összefogással és eredményes kitartással a miskolci Herman Ottó Múzeum több, mint 100 ezer szavazattal megnyerte a Museum Dance Off 4 verseny döntőjét 2017. május 14:00 órakor.


Kreativitás, vállalkozó szellem és persze széleskörű támogatás Miskolcon, egész Magyarországon, sőt külföldön is… Csupán ennyi kellett ahhoz, hogy egy remek ötlet megvalósuljon és elvigye a Herman Ottó Múzeum, valamint a város nevét a világ szinte minden pontjára.

Az intézmény videója – 41 versenyző múzeumot legyőzve – ugyanis megnyerte az Egyesült Államokból három éve elindult Museum Dance Off verseny idei kiírását. Tette ezt úgy, hogy a múzeum elsőként pályázott Magyarországról, illetve Kelet- és Közép-Európából.

A verseny kifejezetten kemény volt, hiszen olyan ellenfeleket, intézményeket kellett legyőzni, amelyek milliós világvárosokban, kontinensnyi országokban működnek. A végső összecsapásban egy amerikai, kanadai és egy ausztrál intézménnyel szemben diadalmaskodtak.

A versenyhátrányt végül sikerült szívmelengető összefogással ledolgozni. A Herman Ottó Múzeum munkatársai folyamatosan kapták a visszajelzéseket a múzeumi kollégáktól az ország minden pontjáról, iskolai osztályoktól, baráti társaságoktól, céges alkalmazottaktól, hogy szavaztak, és mindenkit erre biztattak a környezetükben. Hihetetlen módon pörgött a téma a közösségi médiafelületeken is, így a hír valóban rengeteg emberhez jutott el, és ők mind segíteni akartak egy-egy kattintással.

A végeredmény pedig lenyűgöző lett. A miskolci videó az összes leadott szavazat – 181.617-  56 százalékát, egészen pontosan 100.815 voksot szerzett meg. Ezzel sikerült túlszárnyalni a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum teljesítményét. Ők egy évvel ezelőtt 79 ezer szavazattal szerezték meg az első helyet.

A Herman Ottó Múzeum – minden dolgozója nevében – megköszöni azt a hihetetlen összefogást és segítséget, amelynek révén sikerült elérni ezt a világraszóló sikert.

A verseny honlapja: http://www.whenyouworkatamuseum.com/

A nyertes videó – A New Hope
https://www.youtube.com/watch?v=ewuob7sgPRU&t=3s

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek