2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vidékességek

Elkészült a „Vidékességek: Az agrár- környezetgazdálkodás jó hazai  gyakorlatai.” című filmsorozat tizenötödik része is. A hasznos és bevált gyakorlatokkal szolgáló rövidfilmek célja, hogy minden mezőgazdasággal foglalkozó számára praktikus tanácsokkal szolgáljon.
A sorozat eddigi részei számos különböző témát érintettek, így a nyitó mezőgazdaság- és természetvédelem témát követően a nézők betekintést nyerhetnek a génmegőrzés, az erdőgazdálkodás, de akár a húsfeldolgozás és a sikeres falvak világába is.

A legutóbbi négy film 2014. június és szeptember között készült.
„A filmsorozat folytatásaként a kisállatok tartásával, a közösségi mezőgazdálkodással, a halas tavi gazdálkodással és a falusi turizmussal foglalkozik az említett sorozat újabb négy része. A 2014. júniusa és szeptembere között, tizenhat nap alatt leforgatott részek az ország legkülönbözőbb pontjain játszódnak.” – mondja Hollós László, ötletgazda.

A készítők elmondták, hogy a bevált gyakorlat alapján az előkészítést követően megkeresik a megfelelő terepet a fogatások lebonyolításához. A helyszínek megtekintése után elkészül a forgatókönyv és a narráció, majd szakértő kezekre bízzák a véglegesítést. Ebben Podmaniczky László és Marticsek József szokott a segítségükre lenni. Egy- egy kisfilm leforgatása általában 4-6 napot vesz igénybe, melyet minden esetben az utómunkák követnek.       

A filmekkel a DVD-ken kívül televíziós műsorokban is találkozhatunk, de online felületeken is elérhetőek a kész sorozat különböző részei.

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségének értékelése és javaslata alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Finanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatóságának jóváhagyásával valósult meg. ***

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek