2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Via Carpatia közgyűlés Kassán

Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Kassa megye által alapított Via Carpatia Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás közgyűlése Kassán tartotta soron következő ülését.

Megyénket a találkozón Török Dezső a közgyűlés elnöke és Dr. Kovács János megyei főjegyző, míg partner megyénket dr. Zdenko Trebuľa a Kassa megyei közgyűlés elnöke és Zakariás István alelnök képviselte.

Török Dezső az ülés megnyitását követően ismertette a közgyűlés elé kerülő napirendi pontokat, majd felkérte Orbán Máté Juliannát a csoportosulás igazgatóját az egyes előterjesztések ismertetésére. A második negyedéves közgyűlés időpontjából adódóan a meghozott döntések egy része a csoportosulás gazdálkodását érintették, így elfogadásra került a 2015. évre vonatkozó pénzügyi beszámoló és jelentés, továbbá a független könyvvizsgálói jelentés, amely utóbbi a törvényeknek és a szabályszerű könyvelésnek való megfelelést tartalmazta.

A közgyűlés döntött a csoportosulás szervezeti felépítésének megváltoztatásáról is, amely azért szükséges, mert az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül a Kis Projekt Alapban menedzsmenti feladatokat fog ellátni.

Az igazgató asszony részletesen tájékoztatta a jelenlévőket a társaság hazai-és Európai Uniós forrásokra már benyújtott és a közeljövőben benyújtásra kerülő pályázatainak állapotáról. Ismertette továbbá a közgyűlések által korábban elfogadott határozatokban foglaltak végrehajtását.

A megyék képviselőinek együttműködését, misem bizonyítja jobban, hogy a közgyűlés mind a 12 napirendi pontját elfogadták és elismerően szóltak a közös munka eredményeiről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek