2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

VI. Miskolc Város Ifjú Szónoka

Idén 6. alkalommal rendezik meg a Miskolc Város Ifjú Szónoka versenyt. A verseny Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara (ME-ÁJK) szervezésében kerül megrendezésre 2013. december 13. -án 14. órától (Miskolc, Városház tér 8., Közgyűlési terem), megyénk – többségében – végzős középiskolai tanulóinak részére.

A verseny célja az anyanyelvi műveltség és a szónoki képességek fejlesztése, továbbá felkészítés az esetleges közéleti szerepvállalásra.

Az idei verseny témája: „Csak a munka fejti ki, csak az tartja fel a testnek és léleknek erejét; csak munka tesz hasznossá magunk és polgártársainkra nézve” (Deák Ferenc) – négy perces beszéd a munka emberi értékéről.

A versenyfeladatról 4 perces, szabadon előadott beszédet kell tartani, ez alapján a Zsűri értékelni fogja, ha a beszéd tartalmához a diákok valamilyen helyi kötődést (Miskolc, mint megyeszékhely) is tudnak kapcsolni. A beszédeket alapvetően négy szempont alapján bírálják el: a tiszta, magyar beszéd, a beszéd megfelelő tagolása, a logikus érvelés, és a meggyőző előadásmód; természetesen e négy értékelési szemponton túl fontos szerepet kap az elbírálás során az összhatás is.

Az idei versenyre 13 (nem csak végzős!) diák jelentkezett; zömében a városból, de a megye más részeiből is.

A verseny elején szónoki beszédet mond a tavalyi verseny győztese Sőti Zsombor (Földes Ferenc Gimnázium).


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…