2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vérzivatar – Megjelent Kate van Dyke új regénye

Vérfagyasztó, kétrészes krimivel lepi meg rajongóit Kate van Dyke. Elsőként a Vérzivatar – Tűzmadár 1. jelenik meg, amelyet néhány hét múlva követ a második rész, Valóra vált rémálom – Tűzmadár 2. címen. A szállodaláncban, luxuskörülmények között játszódó cselekmény első részében véres gyilkosságokat követnek el, a második részben pedig fény derül a titokra is. A népszerű írónő két új kötetét egy új kiadó, az Álomgyár gondozza. A mű egy napon jelenik meg e-könyv formátumban és papír alapon is.


A krimiről

Kívülről nézve James Sinclair szállodalánc tulajdonos családjának életét siker, luxus és fényűzés kíséri. Az ötcsillagos színfalak mögött azonban családi viszályok, irigység, rejtélyes halálesetek és titkos viszonyok bújnak meg. James iker fiai Ron és Dean mindenben különböznek. Dean, a világtól elvonult művész, Ron pedig apja nyomdokaiban járva a Sinclair Star szállodalánc alelnöke. Apjuk, a kíméletlen üzletember, vaskézzel akarja irányítani gyermekei életét. Ron, feleségét és kisfiát egy repülőgép szerencsétlenségben veszti el, ikertestvérét tisztázatlan körülmények között meggyilkolják. A szálak Ronhoz vezetnek, de valóban képes lenne megölni saját fivérét? A férfi önpusztító életbe menekül. Viszonya lesz egy tinédzserkorú szobalánnyal. Egy éjszakás kalandjuk közös sorssá alakul, amit mintha valaki a háttérből irányítana… Halál, szex, erőszak és titkok jellemzik Kate Van Dyke, a Csontgolyó (Alexandra, 2006) és A latin démon (Ad Librum, 2009) szerzőjének páratlanul izgalmas, kétkötetes krimijét.


A szerzőről

Kate Van Dyke 1967 szeptemberében született Budapesten. Írni-olvasni segítség nélkül, még óvodás korában megtanult, de sokáig fel se merült benne, hogy írással próbálkozzon. Hetedik általánosba járt, amikor – korosztályához képest jelentős késéssel – indiánregényeket kezdett olvasni, majd írni. Első regényét egy osztálytársával, másodikat önállóan körmölte le egy-egy spirálfüzetbe. A rendszerváltás utáni években megismerkedett néhány újságíróval, és úgy érezte, ez az a hivatás, amelyet neki találtak ki. Jelentkezett a Népszabadság Újságíró Stúdióba, majd a Reform című hetilaphoz ment külső munkatársnak. Innen a Pesti Riport bűnügyi rovatához – az élet által írt krimik világába – vezetett az út. A gyakornok időkben Vermes Éva, a Családi lap egykori főszerkesztője felajánlotta Kate-nek, hogy a lapban megjelenő szerelmes regények egyikét írja meg. A kisregény megjelenése után Kate úgy érezte, tud ennél hosszabbat, komolyabbat is írni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek