2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Versvillamos indul Miskolcon

Napi gondolatmadár, versvirágok, olvasósarok felnőtteknek, gyerekeknek, sőt szerelmeseknek – hogy kényelmesen olvashassuk akár a magunkkal hozott, akár a villamoson kiválasztott könyvünket utazás közben. Mindez a Versvillamos, ami május 27-étől június 21-éig közlekedik Miskolcon.
A feldíszített jármű a városban közkedvelt tematikus (adventi, tavaszi, Valentin-napi) villamosok sorába tartozik, ám ezúttal a miskolci Ünnepi Könyvhetet szervező II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint a BartókPlusz Operafesztivál az ötletgazda és a kivitelező.

Ez a két nagyszabású kulturális rendezvény lényegében összeér júniusban Miskolcon – és mindkettő közös jellemzője, hogy az utcán járókat, és most már a villamoson utazókat is megszólítja. A Vers-fesztiválvillamos nem titkolt célja, hogy megmutassa: szórakoztató, sőt trendi az olvasás. Két megálló között is találhatunk olyan gondolatot, hangulatot egy-egy rövid idézetben, ami sokáig elkísér. A vers pedig elválaszthatatlan a zenétől…

Ilyen villamos még biztosan nem közlekedett – bízunk benne, találkozunk május 27-én, a Versvillamoson!

(A Versvillamos menetrend szerint jár, normál jeggyel, bérlettel lehet rajta utazni – ám ez alkalommal az újságíróknak természetesen ingyenes.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek