2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Varázslat, nyomozás, szerelem – ami kell

A Soho felett a hold, a brit Ben Aaronovitch hat részes könyvsorozatának második része, melyben folytatódnak a szerző kedvenc közrendőrének kalandjai, és újabb rejtélyes eset után veszi nyakába a brit fővárost, hogy fényt derítsen egy esetleges gyilkosság homályos részleteire. Az első részből már megismert varázserejű Nightingale főfelügyelő továbbra is segítő kezet nyújt Peternek, akit izgalmas nyomozása során a szerelem se kerül el…

Aaronovitch megőrzi a London folyóiban már megismert szórakoztató humorát, és továbbra is elkápráztatja a brit főváros iránt érdeklődőket a Londonról szóló részletes leírásaival. Úgy tűnik, hogy a szerző sok fajta igénynek próbált megfelelni a sorozat írásakor, hiszen az urban fantasy vonal mellett jelen van a regényben egy valamelyest gyengébb krimi szál is, valamint meghatározó szerepe van a szerelemnek is a történetben. A különböző műfajok egyedi ötvözete és a humoros stílus teszi Aaronovitch könyvét kiváltképpen érdekessé.

A krimi nagy rajongóinak valószínűleg a regény krimi-vonala kevés lesz a bűnügyek iránt érzett éhségük kielégítéséhez, ám aki nem csupán a rejtélyes gyilkosságok megfejtésére kíváncsi, annak kellemes pár órát fog nyújtani a könyv olvasása. A Soho felett a hold izgalmas útikalauzként árasztja el olvasóit a fővárosról szóló leírásokkal és tudnivalókkal, valamint a jazz műfajról is sok érdekességgel szolgál, így a zenei szerelmesei se maradnak csalódottan.

A sorozat főhőse, Peter Grant, ezúttal egy londoni szaxofonos gyilkossága kapcsán fog nyomozásba, melyben Thomas Nightingale ismét segítségére válik. Az olvasók ez alkalommal a Soho negyedet ismerhetik meg közelebbről, és Aaronovitchnak ismét sikerül a mágia-vonalat kíváncsiságfelkeltő módon beleszőnie a cselekménybe. A nyomozás végeredménye nem annyira kiszámíthatatlan, mint egy jó krimiben, de ez nem csökkent a regény értékéből, hiszen a Soho felett a hold sokszínűsége mesterien szórakoztat, és teljesíti azt, amire hívatott.

Aaronovitch gondoskodott róla, hogy regénye elolvasása után is maradjanak megválaszolatlan kérdések az olvasókban, és alig várják a következő rész elolvasását. A Soho felett a holdban Ben Aaronovitch ismét megcsillogtatja írói sokoldalúságát, és szó szerint elvarázsolja olvasóit. A jó hír az, hogy a varázslat még eltart egy ideig.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek