2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Valahol Európában – Felvidéki vendégjáték a tokaji színházban

Valahol Európában – Felvidéki vendégjáték a tokaji színházban

A kassai Thália Színház vendégjátékában mutatják be a méltán ismert Valahol Európában című musicalt a tokaji teátrumban. A felvidéki társulat idén márciusban mutatta be a darabot, a szlovákiai lapok szerint hatalmas közönségsikerrel. Csütörtökön a Paulay Ede Színházban kétszer is előadják a keserédes musicalt.

Gyerekek, könyörgöm, akasszuk fel – kiabálja egy koszos arcú kisgyerek Radványi Géza klasszikus filmjében. A Valahol Európában (1947) című alkotás a magyar filmgyártás aranykorából származik, és azóta számtalan társulat alkalmazta színpadra.
A történet a második világháború idején játszódik. Árván maradt éhező gyerekek csoportba verődve kóborolnak élelem után. Lopniuk kell hogy enni tudjanak, ezért a hatóság körözést ad ki ellenük. A kicsik egy elhagyatott várban húzzák meg magukat, ahol remeteként egy karmester él. A lurkók hamar összebarátkoznak az öreggel, kapcsolatukban a megbocsátásnak, a szeretetnek és a zenének is nagy szerepe van.

A drámai fordulatokat sem nélkülöző musicalt a Tokajban gyakran vendégeskedő kassai Thália Színház művészei adják elő a Paulay Ede Színházban május 13-án, csütörtökön. A darabot kétszer is bemutatják a Borok Fővárosában, ahol közben már a május végi borfesztiválra készülnek.

A hónap utolsó hétvégéjén a hegy nedűje mellett a kultúra is fontos szerepet kap: Zsédenyi Adrienn ad koncertet a színházban, a város főterén pedig –sokak mellett- a Beatles/Illés-Fonográf emlékzenekar és a Rackajam is fellép Ferenczi György vezetésével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek