2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Úttörő kezdeményezés: Kalandos virtuális utazások Határtalanul!

Úttörő kezdeményezés: Kalandos virtuális utazások Határtalanul!

Virtuális utazásokat indít Erdélybe, Felvidékre, Kárpátaljára, Délvidékre a Scool-túra! Egyedi kezdeményezés az országban a program a kirándulások befagyasztása és a koronavírus helyzet miatt, melyhez általános iskolás felső tagozatos osztályok és a felnőtt közönség egyénileg is csatlakozhat majd határon innen és túl. Május 11-től  hetente négy napon át futtatják az online rendezvényt, amely komplex pedagógiai tartalommal bír, a jelentkezők más mellett történelmi, földrajzi, irodalmi, nyelvtani de akár matematikai ismereteiket is tesztelhetik, bővíthetik! A közösségépítésben idegenvezetők segítségével videókkal, kérdőívekkel, sokrétű ismeretet igénylő kérdésekkel, vagy akár ügyességi, esetleg gasztronómiai feladatok megoldásával lehet közelebb jutni az értékes nyereményekhez. Utazásokat, egy vagy több napos osztálykirándulásokat is nyerhetnek szórakozva a versenyzők.  Egy napra vagy a teljes heti sorozat idejére is lehet csatlakozni a kihíváshoz, amely úgy működik mint egy szabadulószoba, hogy végül a legjobbak valódi jutalomban részesülhessenek.

A Virtuális utazás program  a 2012-től működő Határtalanul túrák online verziója, amelybe eddig hetedikes osztályok kapcsolódtak.  A legutóbbi, 2019-2020-as évben ez mintegy  4000 utast jelentett. A majd 120 utazás célállomásai között a határon túli magyar lakta területek neves városai voltak, melyek történelmileg meghatározóak. Több mint harminc külhonban élő magyar idegenvezető segítette ezeket a túrákat és működik közre az online programban is, akik avatott ismerői a helyi jellegzetességeknek és segítik a fiatalokat az élményszerzésben.

Kivételes online program tehát a Virtuális utazások-sorozat, amelynek fejlesztői túl vannak a próbajátékokon és nagy figyelmet tudtak ezek során generálni. Egyszerre egy napon 45 osztály kapcsolódhat az ingyenes programhoz, mintegy 300 tanulót tudnak fogadni az online utazások során.

Jelentkezni e-mailben a virtualisutazas2020@gmail.com címen lehet. Szabályzat és pontos információk, kedvcsináló videók és beszámolók a programról a Scool-túra Facebook oldalán! Érdemes csatlakozni a játékhoz és közben tesztelni a gyerekek tudását, hisz remek közösségi élményre tehetnek szert, szórakoznak és művelődnek! Kalandra fel!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek