2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Utolsó koncertek a Csónakázó-tónál

Fergeteges volt a hangulat a Brains és a Quimby élő koncertjén a 4. Kolorfesztiválon, a Csónakázó-tónál.

Folytatódott az „Ökonap” elnevezésű programsorozat a 4. Kolorfesztiválon, az úgynevezett „Ökoszigeten” a Csónakázó-tónál. A csaknem három órás kézműves foglalkozás keretében volt hulladékpapírból kosárfonás, szobor-és ökoszatyor készítés, illetve művészeti alkotások, utcabútorok gyártása pillekőből.

A Kolorfesztivál fő helyszínén este nyolc órakor a Brains, hazánk egyik legsikeresebb zenekara lépett a Csónakázó-tó nagyszínpadára. A banda húsz évvel ezelőtt alakult, ám hosszú utat jártak végig, míg megtalálták a hozzájuk illő műfajt, ami végül a modern-elektronikus zene lett. A Fonogram-díjas együttes angolul énekli a dalait. A fiúk állandó fellépői a hazai fesztiváloknak, de nemcsak hazánkban, hanem külföldön is rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek.

Majd az idén fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő Quimby koncertje következett. A dunaújvárosi csapat két évvel ezelőtt lépett fel a 2. Kolorfesztivál záró napján, a közönség azóta várja, hogy visszatérjenek a Kolorcitybe. A Magyarországon és nemzetközileg igen ismert és elismert formáció tagjai elárulták; feldolgozáslemezzel ünneplik a több évtizedes pályafutásukat. A zenekar általuk kedvelt és tisztelt zenésztársakat kért meg, hogy nézzenek rá néhány számukra, válasszanak egyet, és dolgozzák fel tetszésük. Ezen kívül pedig egy új lemez kis készül, ami novemberben jelenik majd meg. Erről is hallhattak dalokat a kilátogatók.

A Csónakázó-tavi nagykoncertekkel párhuzamosan este nyolc órától Vásáry André adott telt házas koncertet Kurityánban, a kastélykertben. A világszinten is egyedülálló férfiszoprán érdeklődésünkre elmondta, bár énekelt már idehaza a Magyar Állami Operaházban, a Budapesti Kongresszusi Központban és a Művészetek Palotájában is, de a szabadtéri fellépéseket is nagyon szereti, a Kurityáni kastélykert hangulata pedig már a próbák alkalmával magával ragadta.

Vásáry André hozzátette azt is, azért különleges számára a kurityáni koncert, mert a térségben élő szülei, hozzátartozói szintén ott ültek a nézők sorai között.

A több mint egy órás műsoron Vásáry André a 2014. novemberében megjelent Mozijegy című lemezének dalait énekelte, mely világhírű filmslágereket tartalmaz, így az este során felcsendült a Keresztapa, a Szépség és a Szörny, a Rómeó és Júlia, vagy éppen a Jó reggelt Vietnám egy-egy betétdala is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…