2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Ünnepi Egyetemi Szenátus ülés

Ünnepi Egyetemi Szenátus ülés

Ünnepi Egyetemi Szenátus ülés A Miskolci Egyetemen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulója alkalmából nyilvános ünnepi Egyetemi Szenátusülést tartottak március 12. délben a karok dékánjai illetve az egyetem rektora.

A nyilvános ünnepi műsor részeként különböző díjakat is kiosztottak az arra érdemes diákoknak, a felsőoktatási intézmény vezetői.

A műsor nyitányaként Sereg Anita és Farkas Béla, a Bartók Béla Zeneművészeti kar hallgatóinak előadását: Bartók: Hegedű duókat, majd Rostás Édua előadásában Orbán Ottó: Márciusi ifjak versét hallgathatták meg a jelenlévők.

Dr. Illés Béla Gépészmérnöki és Informatikai kar Dékánjának ünnepi köszöntője után a karok vezetői kiosztották a kiemelkedő teljesítménnyel rendelkező hallgatóknak az emlékérmeket három kategóriában: arany, ezüst és bronz.

A kategóriákon kívül könyv utalványokban, és a Hallgatói Önkormányzat által előterjesztett javaslat alapján közösségi munkáért járó dicsérő oklevelekben részesültek az arra érdemes diákok.

A Magyar Kémikusok Egyesülete elismerő oklevélben, és egy éves ingyenes egyesületi tagságban részesített nyolc hallgatót, egész éves kiemelkedő munkájuk elismeréseként. A Diószeghy ösztöndíj átadását is megejtették a mai napon, amit a Műszaki Anyagtudományi Kar dékánja adományozott egy az MSC- képzésben tanuló elsőéves hallgatónak. A díjat Dr. Diószeghy Dániel tanszékvezető egyetemi tanár, a Miskolci Egyetem Tüzeléstani és Hőenergiai Intézeti Tanszékének volt professzora emlékére alapították.

Az ünnepi esemény díszvendégei között szerepeltek az önkormányzat, a miskolci rendőrség, és a katolikus egyház jeles képviselői is.

 

Vajtó László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek