2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Ünnepel az 50 éves Kaffka

Ünnepel az 50 éves Kaffka

Ünnepel az 50 éves KaffkaÉppen zajlott a tornateremben a II. Megyei Illusztrációs rajzverseny, amelynek témája a karácsonyi ünnepkör volt az idén, amikor Mezeiné Varga Éva a Kaffka Margit Általános Iskola igazgatója, a karácsonyi vásár megnyitóján az aulában, arról beszélt a sajtó képviselőinek, hogy milyen gazdag programmal ünnepel az 50 esztendős iskola, ahol egykor még Raul Castro is járt.

-Azért nem csupán egy gála műsorral ünnepel iskolánk, hanem egy egész programsorozattal, mert azt szeretnénk, hogy ebből a gazdag múltból a mai diákoknak is minél többet tudjunk megmutatni. Ebben az iskolában a diákok mindig jól érezték magukat, mert nem csupán a művészetben, sportban, táncban, tehetséges gyermekekre figyeltünk, hanem azokra is, akik „csak” szeretik ezeket a művészeti ágakat, s nem művelik. Ezért aztán a programsorozatot úgy állítottuk össze, hogy abban mindenki részt vesz: az országos gokart bajnok is, a táncversenyek győztesei is, a focistáink, a sportolóink és iskolánk minden diákja, – mondta az igazgató.

Ízelítő a gazdag programból: Kaffka fotópályázatot hirdettek „Az 50 legszebb Miskolc fotó” címmel, amelyből a város ünnepén kiállítás nyílik az iskolában. December 12. –én indul az I. Mikulás Túra, amiből egyébként majd a program alatt 5 x10 km lesz, különböző időpontokban, különböző útvonalakon. A Karácsonyi koncertet december 18-án a Diósgyőri Református Templomban tartják, ahol a Fráter Kórus is fellép. A februári Alapítványi Bál után március 19-én találkoznak itt azok a tanárok, akik legalább öt esztendőt tanítottak a Kaffkában. A programsorozat csúcsa pedig a március 22.-i Gála műsor lesz a Miskolci Nemzeti Színházban.

-Rekordkísérletet is tervezünk- folytatta Mezeiné Varga Éva – amely 50 órás nonstop sportprogramot tartalmaz, hogy hűek legyünk az iskola egykori sportos múltjához, de természetesen a Tánc világnapján 50 táncospárunk táncol majd 50 percig, hogy a mostani kor se maradjon ki. A programsorozat pedig az iskolaév végével zárul június 12-én, régi tanárok-diákok találkozójával, s azt reméljük, hogy ez jubileumi év a válság, és a mindennapi munka mellett is sikeres lesz az ötven éves Kaffka diákjai, tanárai számára

Ünnepel az 50 éves Kaffka

Ünnepel az 50 éves Kaffka

Ünnepel az 50 éves Kaffka Ünnepel az 50 éves Kaffka

Ünnepel az 50 éves Kaffka

Ünnepel az 50 éves Kaffka

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…