2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Uniós támogatással újult meg a Kazinczy Ferenc Tagiskola

Uniós támogatással újult meg a Kazinczy Ferenc Tagiskola

Hétfőn ünnepélyesen is felavatták a teljesen új köntösbe bújt Kazinczy Tagiskolát. A kertvárosi városrész kapujában álló 1980-ban átadott épület a projekt során eddigi történetének legjelentősebb felújításán esett keresztül.

A beruházás célja is az volt, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek hosszú évekre, évtizedekre garantálják a korszerűbb és hatékonyabb energia felhasználást. A munkálatok nyár elején kezdődtek meg: sor került a nyílászárók teljes körű cseréjére, komplex homlokzati hőszigetelésre, valamint a tető hő- és vízszigetelésére, illetve a fűtési rendszer szabályozhatóvá tételét is tartalmazta a felújítás.
A beruházás összértéke meghaladja a 128 millió forintot, az Európai Uniós pályázaton nyert támogatási összeg több mint 101 millió, amihez közel  27 millió forint önrészt biztosított Kazincbarcika önkormányzata.
Az érintett oktatási intézmény tanulói, pedagógusai, szülői közössége nagy örömmel fogadták a felújítás hírét, hiszen a munkálatok befejezését követően egy kívül-belül megújult iskola várja a nebulókat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek