2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

újra látogathatók a kórházak

Idén szokatlanul hosszúra nyúlt az influenza miatt elrendelt kórházi látogatási tilalom, amit a déli megyékben felbukkanó kanyaró is súlyosbított. A mai naptól kezdve ismét látogathatók a K&H gyógyvarázs mesedoktor kórházak, így az ország 49 intézménye várja az önkéntes meseolvasókat.

Idén szokatlanul hamar, már január második hetében megkezdődött az influenzaszezon, melynek következtében számos kórházban látogatási tilalmat rendeltek el. Bár az óvintézkedések mindenképpen szükségesek a fertőzés terjedésének megelőzésére, a családjuktól távol levő gyermekeket ez különösen nehezen érinti, hiszen nemcsak a megszokott környezetüktől kell távol lenniük, de a családtagok megnyugtató jelenlétét is nélkülözniük kell.  A tilalomnak azonban most már vége, így az a 16 K&H gyógyvarázs mesedoktorok programmal működő kórház is újra fogadni tudja az önkéntes meseolvasókat, ahol az elmúlt hetekben szünetelt a meseolvasás.

Az ország egyik legnagyobb önkéntes programja idén már az összes megyében működik, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház csatlakozásával ugyanis már Vas megyében is lehetőség nyílik mesékkel megörvendeztetni a beteg gyermekeket.  Érdemes figyelni a program honlapját  (www.khgyogyvarazs.hu), mivel hamarosan foglalhatók az áprilistól júniusig tartó időszak meseolvasó időpontjai, így a mesedoktorok újabb 238 meseórában lophatnak örömet a beteg gyermekek kórházi napjaiba.

a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programról
A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 49 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is küldhető mese a kis betegeknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek