2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Újabb magyar prezentációs eszköz indul a Szilícium-völgybe!

Újabb magyar prezentációs eszköz indul a Szilícium-völgybe!

A Sopreso nevű interaktív prezentáció-támogató szolgáltatást fejlesztő magyar startup is a kiemelt győztesek közé került az Európai Bizottság által finanszírozott OpenAxel startup verseny döntőjében, Madridban. A magyar fejlesztők ezzel a célzott mentorálás és rengeteg üzleti támogatás mellett egy szakmai utat is nyertek a Szilícium-völgybe.


Madridban a South Summit konferencia keretein belül rendezték meg az Európai Bizottság által életre hívott „Open Acceleration across Europe”, vagyis OpenAxel startup verseny döntőjét. Az európai program, aminek magyarországi szervező partnere az IVSZ, azzal a céllal jött létre, hogy feltérképezze és segítse az EU-n belüli technológiai startup cégeket, európai szinten javítsa a technológiai területen a vállalkozási kedvet és támogassa az együttműködést.A konferencia záróbeszédét Eric Schmidt, a Google elnöke tartotta. A verseny szakmai szervezői három nagy globális akcelerátor szervezet, az AppCampus, az Accelerace és a Wayra, a projekt lebonyolításában pedig a magyar IVSZ és annak európai ernyőszervezete a digitalEurope is részt vett. Az OpenAxel zsűrije az alapos előszűrés és Skype-interjúk után élő bemutatkozáson hallgatta meg az ígéretes csapatokat, majd végül három kategóriában összesen kilenc győztest hirdetett ki, akik utazhatnak az Egyesült Államokba.

A kiemelt csapatok közé egyetlen magyar jelölt, a szegedi Sopreso jutott be, a madridi döntőn a céget az egyik társalapító, Alvégi Lóci, dizájner képviselte. A Prezi nyomdokaiba lépő következő magyar siker, a Sopreso is a nyilvános előadásokat könnyíti meg, de ezúttal nem a prezentációkészítésre jött létre egy megoldás, hanem az előadó és a közönség közti kapcsolatot rázza fel interaktív lehetőségekkel a Sopreso nevű startup. A Sopreso név egyébként a Social Presentation Software mozaikszava, amibe belerejtve tucatnyi izgalmas funkciót talál mindenki, aki előadásokat tart, szervez vagy akár csak hallgat.

Az alapképesség, amiért már most is sok konferencián használják, hogy a résztvevők egy mobilböngészőben megnyitva egy egyszerű webcímet, azonnal hozzászólhatnak, kérdezhetnek, visszalapozhatnak a prezentációban. Ezen felül azonban haza lehet vinni az előadás anyagait, de akár bemutatkozni, gratulálni virtuálisan névjegyet cserélni is lehet. Az üzleti világban a „lead-szerzés”, vagyis a lehetséges üzleti kapcsolatok begyűjtése nagyon fontos, a Sopreso ezt könnyíti meg minden szinten. Az üzleti potenciál nem kérdéses, az előadást nézők nem, de a konferenciaszervezők, esetleg az előadók cégei örömmel fizetnek a közönséggel való közvetlen kapcsolatért. Pontosan ezt a potenciált kereste az európai startup program, az OpenAxel zsűrije is. A jelentkezők közül azok számítottak sikeresnek, akik azon túl, hogy innovatív és diszruptív ötletekkel rukkoltak elő vagy új technológiákat vezettek be, óriási növekedés előtt állnak, globálisan skálázható termékük és stabil üzleti modelljük is van. A több mint 160 jelentkező közül egyébként Magyarországról kiemelkedően sok, 42 jelentkezés érkezett és a top 15-ös listában is még három magyar versenyző volt. A Sopreso mellett a privát videóközvetítésre építő ANGL, illetve az elektronikus pénz megoldását fejlesztő Buxa csapata került még közel a kiemelt pozícióhoz.

Az OpenAxel verseny 2015-ben is meghirdetésre kerül, a szakmai szervezetek, így a magyar IVSZ is várják a startupok, akcelerátorok, mentorok jelentkezését, bekapcsolódását, hiszen az éves startup verseny és az OpenAxel platform közös célja az európai startup ökoszisztémán belüli kooperációk erősítése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…