2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Új pályázati lehetőség időseknek

Két új kötetet mutatott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma

A Magyar Írószövetség székházában mutatta be Asztalosné Zupcsán Erika, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Kalász Márton, Kossuth-díjas költő, valamint Bíró Gergely a Magyar Napló szerkesztője 2013. május 16-án az „Életút” és a „Hogyan őriztük meg…” pályázat anyagaiból összeállított köteteket. A „Tevékeny időskor és a nemzedékek közötti együttműködés” európai évében hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Életút pályázatot, amelyen 2500 60 év fölötti, és a „Hogyan őriztük meg…” pályázatot, amelyen 1000, legalább 40 éve házasságban élő idős ember nyújtott be pályázatot. A beadott írásokból a minisztérium támogatásával a Magyar Napló kiadó gondozásában a mai napon jelent meg a két kötet 1000-1000 példányban.

A kötetek előszavait a zsűri tagjai Jókai Anna (Életút pályázat), Lackfi János (Hogyan őriztük meg… pályázat) jegyzik.

A bemutatón Asztalosné Zupcsán Erika helyettes államtitkár megköszönte a rendkívüli érdeklődést az időseknek, amely a pályázatokat és a bemutatót egyaránt jellemezte. Ezt követően bejelentette, hogy a Szociális és Családügyi Államtitkárságon már előkészítés alatt áll az új pályázati kiírás, amely nagy érdeklődést váltott ki a megjelentek körében. Kérte a sajtó képviselőit, hogy a konkrét pályázati kiírás előtt már adjanak hírt a lehetőségről, hogy azok, akik meg szeretnék életüket mások számára mutatni, akik „meghívnak minket” életük bemutatásáéra, azok időben fel tudjanak erre készülni.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy folytatni szeretnék az európai év kezdeményezéseit, így szeretnék, ha a pályázók a későbbiekben sem szakadnának el egymástól. Ezért javasolta az „Életút” levelező és baráti kör megalakítását, amelyhez a helyszínen már ötvennél is többen csatlakoztak.

A minisztérium minden szerző részére két tiszteletpéldányt biztosított, amelyet a helyszínen átvehettek a megjelentek.

Kalász Márton, a zsűri tagjaként rendkívül nagy értékként beszélt az írásokról, olyan értékként, amelyet folytatni érdemes.

A bemutatón két szerzővel (Sárközi Lászlóné és Lőrincz Kálmán) Bíró Gergely szerkesztő beszélgetett. A programot az egyik pályázó, Fáczán József szájharmonika produkciója színesítette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek